📟 Пристрій
📟 Види
📟 Як правильно вибрати муфельну піч?
📟 Вимоги безпеки до встановлення муфельної печі
Призначення муфельної печі – нагрівання до заданої температури різних матеріалів. Конструктивною особливістю нагрівального пристосування є наявність так званого муфеля – термостійкого матеріалу, що розмежовує робочий простір печі та оброблюваний зразок.
Сучасні муфельні печі для лабораторних досліджень матеріалів або нагрівання невеликих виробів – універсальні у використанні, вони мають невеликі розміри. Потужність дозволяє муфельним печам працювати в широкому температурному діапазоні. Найчастіше в лабораторних умовах використовуються трубчасті або тиглі печі.
За своїми характеристиками піч муфельна – універсальний пристрій. Корпуси виконаний з вуглецевої сталі, але для того, щоб збільшити експлуатаційний термін, часто як матеріал для корпусу використовують нержавіючу сталь.
Для того, щоб забезпечити певний температурний режим в цих пристроях, на муфель намотується стрічковий нагрівач або спеціальний дріт, після чого вони поміщаються в теплоізоляційний кожух.
Конструкція печі муфельної має бути герметичною, тому дверці пристрою виготовляють зі сталі й утеплюють термоізоляцією. До ізоляційного матеріалу пред’являються особливі вимоги: він повинен витримувати високі температури й не повинен кришитися. Температура в муфельній печі варіюється від 100°С до 2000°С, тому муфель виготовляється з термостійких матеріалів: корунду, волокна або кераміки.
Залежно від призначення вони діляться:
Найбільш поширеним в промисловості для термічної обробки зразків варіантом являється камерна електропіч СНОЛ, призначена для аналітичних досліджень матеріалів.
Для випалення глини в муфельній печі підбирають правильний пристрій з оптимальними нагрівальними елементами й режимами функціонування. Як для плавки скла, так і для обробки глиняних виробів муфельна піч вибирається за наступними критеріями:
Оптимальною за параметрами є універсальна електропіч Snol, виробництва компанії АВ “UMEGA”. У інструкції до цієї муфельної печі описується, що за швидкістю нагрівання матеріалів до потрібної температури, цей пристрій – еталон.
При дотриманні всіх вимог експлуатації нагрівання пристроїв до температури 1100°С відбувається всього за 40 хв. Піч муфельна лабораторна призначається для використання в заводських лабораторіях або науково-дослідних інститутах.
Потужність муфельної печі – 1,8 кВт, а використати пристрій треба в нейтральному середовищі – футерівка може руйнуватися під впливом хімічних елементів, відповідно, знижується і термін експлуатації пристрою.
За правилами безпеки, муфельні печі вимагається встановлювати у витяжні шафи. Це запобігає поширенню шкідливих речовин по приміщенню. З основних правил безпеки експлуатації муфельних печей можна виділити наступні:
Електропіч камерна лабораторна СНОЛ- 2,3.1,3/11 призначена для проведення аналітичних робіт з різними матеріалами і різних видів термообробки при температурі до 1100°З в стаціонарних умовах. Електропіч складається з каркаса, що несе,...
Муфельна універсальна електропіч SNOL (СНОЛ) 7,2/1100 підходить практично для будь-яких лабораторних операцій, наприклад, загартування, визначення зольності вугілля і борошна і так далі. Ця одна з найпопулярніших високотемпературних лабораторних електропечей в...
Камерна електропіч потрібна для проведення лабораторних і різноманітних дослідницьких робіт із зерном, борошном і іншими матеріалами і пробами при температурі до 1100 градусів. Довкілля в лабораторії перед проведенням дослідження при...
Муфельна піч SNOL 8.2/1100 для випалення Промислове камерне нагрівальне облаштування муфельного типу SNOL 8.2/1100 підходить для більшості лабораторних аналітичних операцій у фармацевтичній, хімічній індустрії, виготовленні посуду, геологорозвідці, а також там,...
У будь-якій лабораторії існує безліч різних апаратів. Один з необхідних – це сушарна шафа. Що це таке зрозуміти нескладно. Сушарні шафи використовуються для сушки самих різних предметів – хімічних інгредієнтів,...
🥐 Що таке клейковина в кулінарії 🥐 Прилади для виміру клейковини 🥐 Де краще придбати це спецобладнання? Клейковина борошна — це білкова речовина, що міститься в пшеничному борошні та відповідає...
Будь-які калібрування зерна, зернових культур і продуктів їх переробки включають один або декілька параметрів: волога; білок; олія. Для калібрування певного компонента є свої налаштування зміщення і нахилу. Останні можуть регулюватися...
🌿 Стан зерна за вологістю сухого зерна 🌿 Визначення вологості зерна – важливий аналіз для виробника. 🌿 Часті питання про визначення вологості зерна Вологість зерна є однією з найважливіших...