Заказать звонок

    Уточнить цену

      Зворотній дзвінок
      Зворотній дзвінок

      Якість борошна (у тому числі й лляне) — це ключовий фактор, який визначає, наскільки вдалим буде кінцевий продукт. Від того, наскільки ви вмієте оцінювати цей показник, залежатиме якість хліба, кондитерських виробів та інших страв. Тому розберемо основні параметри, що впливають якість борошна, і навіть методи визначення. Клейковина борошна Клейковина борошна є групою білків, які при змішуванні з водою утворюють еластичну структуру. Терміном «клейковина» зазвичай називають білки групи проламінів та глютелінів. Вона відповідає за пружність та повітропроникність тіста, що особливо важливо пр...

      Максимова Ганна фото Максимова Ганна
      Хімік-технолог органічних речовин, працює у компанії "Analit-Pribor"
      12.09.2024 news1

      Визначення олійності соняшника допомагає оцінити як якість врожаю, а й його економічну цінність. Розглянемо різні методи виміру олійності насіння, а також обговоримо фактори, які можуть впливати на точність вимірів. Традиційні методи визначення олійності насіння Традиційні методи визначення олійності соняшника включають механічні та хімічні підходи, які використовувалися протягом багатьох років. Вони ґрунтуються на простих принципах і, незважаючи на появу нових технологій, досі широко застосовуються. Одним із найпростіших і найстаріших методів є пресування. Насіння соняшнику подрібнюєт...

      Максимова Ганна фото Максимова Ганна
      Хімік-технолог органічних речовин, працює у компанії "Analit-Pribor"
      12.09.2024 news1

      Ріпак — це сільськогосподарська рослина, яка займає важливе місце в економіці багатьох країн, включаючи Україну. Розглянемо, що таке ріпак, для чого його вирощують, які продукти з нього одержують і як він впливає на довкілля. Що таке ріпак? Що таке ріпак? Ріпак, або рослина ріпак, - це олійна культура, яка належить до сімейства хрестоцвітих. Ця рослина відома своїми яскраво-жовтими квітами та високими показниками вмісту олії в насінні, завдяки чому її вирощують на великих територіях по всьому світу. Ось основні характеристики ріпаку: Зовнішній вигляд. Ріпак досягає висоти до 1...

      Максимова Ганна фото Максимова Ганна
      Хімік-технолог органічних речовин, працює у компанії "Analit-Pribor"
      12.09.2024 news1

      Акредитація лабораторії — це процедура, покликана підтвердити технічну можливість виконувати певні види випробувань та лабораторних вимірів. Крім того, для отримання акредитації перевіряється відповідність якості послуг, що надаються стандарту IEC/ISO 17025. Упевненість у достовірності результатів може забезпечити лише акредитована на території України, а також на міжнародному рівні лабораторія. Результати досліджень, які проводяться неакредитованими лабораторіями, ставляться під сумнів і можуть бути не визнані достовірними. Хто має впроваджувати систему управління якістю в лабора...

      Максимова Ганна фото Максимова Ганна
      Хімік-технолог органічних речовин, працює у компанії "Analit-Pribor"
      27.05.2024 news1

      Однією з найважливіших галузей, що становлять економіку України, є сільське господарство. Левова частка в ньому відводиться вирощуванню та переробці зерна. Для перевірки якості самого зерна та продуктів, отриманих в результаті його переробки, потрібне сучасне лабораторне обладнання. Одним із провідних постачальників такого обладнання, починаючи з зернових штапелів, що використовуються для набирання зразків зерна, відділення домішок і т.д., і закінчуючи приладами для визначення формостійкості хліба, виготовленого з вирощеної на українських полях пшениці, є підприємство ТОВ «Аналіт Пр...

      Максимова Ганна фото Максимова Ганна
      Хімік-технолог органічних речовин, працює у компанії "Analit-Pribor"
      24.04.2023 news1

      Зерно — один із найважливіших і широко використовуваних аграрних продуктів, який є ключовим компонентом харчової промисловості. Якість зерна має прямий вплив на якість продукції та її кінцеві властивості. Щоб забезпечити якість зерна, лабораторії, що займаються дослідженням, використовують різноманітне обладнання. З появою нових технологій обладнання для лабораторій стає все більш удосконаленим, що дозволяє дослідникам отримувати точніші та надійніші результати. У цій статті ми розглянемо деякі з основних напрямків розвитку обладнання для зернових лабораторій. Автоматизація процесів...

      Максимова Ганна фото Максимова Ганна
      Хімік-технолог органічних речовин, працює у компанії "Analit-Pribor"
      20.03.2023 news1

      Якість зерна оцінюють у лабораторних умовах. Для того, щоб досягти високої якості продукції, необхідно проводити безліч аналізів та тестів, які допоможуть визначити характеристики матеріалу. Для цього використовується спеціальне обладнання у поєднанні з передовим програмним забезпеченням. Обробка зерна у лабораторних умовах Сільськогосподарська продукція, залежно від призначення, може потребувати очищення або сортування на відповідних машинах на технологічних лініях з метою підготовки сировини до переробки. Процес очищення зерна спрямовано відділення домішок. Вимоги до чистоти різні. ...

      Максимова Ганна фото Максимова Ганна
      Хімік-технолог органічних речовин, працює у компанії "Analit-Pribor"
      20.03.2023 news1

      Зернові культури забезпечують половину калорій, які споживає людина. Крім того, вони містять важливі сполуки, які корисні для здоров'я. В останні роки на світовому продовольчому ринку з'явився широкий спектр нових продуктів із зерна злаків для дієтичного харчування. В останні роки у селекції зернових культур сформувалася тенденція, спрямована на поєднання в одному сорті високих біохімічних та агрономічних показників. Крім білка, зерна злаків багаті та іншими хімічними сполуками зі збалансованим складом хімічних компонентів, у тому числі жирних кислот, вітамінів груп В, А, Е та F, орг...

      Максимова Ганна фото Максимова Ганна
      Хімік-технолог органічних речовин, працює у компанії "Analit-Pribor"
      20.03.2023 news1

      Зерно — один із найважливіших інгредієнтів у виробництві продуктів харчування. Хліб, крупи, макарони — лише кілька прикладів такої продукції. Якість цих продуктів безпосередньо залежить від показників зерна. Контроль якісних показників зерна перед переробкою є критично важливим етапом у виробництві харчових продуктів. Від яких показників залежить якість зерна? Якість зерна визначається багатьма факторами, які можна розділити на фізичні та композиційні. Фізичні: вологість, насипна щільність, розмір і твердість зерен, склоподібність, щільність, запах, забруднення (грибкова інфекція...

      Максимова Ганна фото Максимова Ганна
      Хімік-технолог органічних речовин, працює у компанії "Analit-Pribor"
      20.03.2023 news1

      Зерно — важливий і широко використовується агрокультурний продукт. Для виробництва продуктів харчування та кормів підходить лише якісне зерно. Одним із факторів, що визначають якість зерна, є вміст вологи. Рівень вологості зерна виражається у відсотках від сирої маси (волога основа) або сухої речовини (суха маса). Найчастіше використовується волога основа. Показник сухої маси застосовують переважно у наукових дослідженнях. Як вміст вологи впливає на якість зерна? Рівень вологості впливає на фізичні та хімічні властивості насіння. Підвищена вологість може призвести до розкладання та...

      Максимова Ганна фото Максимова Ганна
      Хімік-технолог органічних речовин, працює у компанії "Analit-Pribor"
      20.03.2023 news1

      Останні століття сфера сільського господарства істотно змінилася. Щороку виробники створюють нові технології, що суперечать натуральним принципам господарювання, викликають деградацію ґрунту, забруднення підземних вод та річок. На противагу тотальній хімізації багато фермерів замислюються про повернення до органічного виробництва. Щоб отримати сертифікат, який дозволить приписувати до своєї продукції знак «органік», потрібно підтвердити, що її вирощують та переробляють натуральним способом. Наприклад, при виробництві зерна потрібно не лише вивчити перелік ГОСТів зернових та олійних куль...

      Максимова Ганна фото Максимова Ганна
      Хімік-технолог органічних речовин, працює у компанії "Analit-Pribor"
      22.02.2023 news1

      Для проведення аналізів, пошуків та дослідів в умовах лабораторії потрібне не лише обладнання та інструменти. Жодне лабораторне дослідження неможливо провести без спеціального посуду. Вона служить для проведення фізичних та хімічних експериментів, приготування розчинів, аналізу зразків в сушильних шафах, зберігання реактивів, що знаходяться в рідкому, твердому або газоподібному стані. У розпорядженні співробітників є різні види інвентарю, який відрізняється за сферою застосування та матеріалами. У поданій статті ми розповімо про різновиди начиння для лабораторій, а також про те, чому дл...

      Максимова Ганна фото Максимова Ганна
      Хімік-технолог органічних речовин, працює у компанії "Analit-Pribor"
      22.01.2023 news1
      Вернуться назад
      Поделиться: