Аквадистилятор, або дистилятор – прилад для очищення води від сторонніх речовин і радіонуклідів. Процес дистиляції грунтований на випарі під дією температури і конденсації опадів, аналогічно тому, як кругообіг води відбувається в природі. На латині distillatio дослівно означає “стікання краплями”. При випарі і подальшій конденсації вода позбавляється від домішок. Цей метод очищення універсальний і найбільш ефективний.
Прилади для дистиляції відрізняються методом нагріву і конструкцією, а також продуктивністю, яку можна підібрати під конкретні потреби. Аптеки і медичні установи, де найактивніше використовуються аквадистилятори, сильно розрізняються добовою потребою в дистиляту.Прилади можуть генерувати холодний або гарячий дистилят різних температур, що необхідно для якісного приготування розчинів. Основні конструктивні різновиди:
Прилад виготовлений з нержавіючих сталей і є перегінним кубом, в якому кип’ятиться вода. Конденсат, що осів, вільний від нелетких домішок, будучи дистильованою водою. В якості сировини можна використати будь-яку воду, водопровідну і з відкритих джерел, але в останньому випадку потрібна попередня водопідготовка.Сучасні дистилятори оснащені автоматикою відключення, що запобігає нагріву без вступу води. Пристрої можна об’єднати в комплекс зі збірками для запасу води.
Робота може регулюватися автоматично залежно від заповнення збірки.
У магазинах легко можна купити аквадиститиллятор, що відповідає державним фармакологічним вимогам відносно якості дистиляту. Ця відсутність забарвлення, запаху або смаку у отримуваної рідини, її прозорість, кислотність (pH) в межах 5-6,8. Дистилят не містить нітратів, хлоридів, солей, сульфатів, нітриту, кальцію, важких металів, а також CO2. Допустимий вміст аміаку не вище 0,00002.
Дотримання цих вимог робить прилади придатними у фармацевтиці, косметології, харчовій і алкогольній промисловості.
Аквадистилятор, або дистилятор – прилад для очищення води від сторонніх речовин і радіонуклідів. Процес дистиляції грунтований на випарі під дією температури і конденсації опадів, аналогічно тому, як кругообіг води відбувається... akvadystylyator-ochyshhennya-vody-vid-domishok ВДК-7 ТЕПЕР БІЛЬШ КОМПАКТНОГО РОЗМІРУ. ЕКОНОМТЕ СВІЙ РОБОЧИЙ ПРОСТІР. “АНАЛИТ ПРИБОР” – виробник ВДК – 7 Вимірювач деформації клейковини ВДК – 7 призначений для визначення якості клейковини зерна пшениці...
Вологомір НЕ- 50 від німецького бренду PFEUFFER відмінно справляється із завданням контролю вологості сільськогосподарських культур. З його допомогою вдасться визначити стан зернових різного виду. Мікропроцесорний пристрій працює на основі діалектичного...
Вологість напівфабрикату хлібопекарського виробництва – тесту – один з найважливіших параметрів, що роблять вплив на утворення м’якиша хліба і інших виробів з тесту. Вологість тестозаготовки визначається на первинній стадії хлебопроизводственного...
Рефрактометр – це прилад, за допомогою якого вимірюються показники заломлення світла в середовищі. Метод рефрактометрії має широке застосування в дослідженнях фізико-хімічних параметрів речовин, структурному і кількісному аналізі, а також в...
Зерно — один із найважливіших і широко використовуваних аграрних продуктів, який є ключовим компонентом харчової промисловості. Якість зерна має прямий вплив на якість продукції та її кінцеві властивості. Щоб забезпечити...
Хліб, вироби з борошна та різноманітні крупи є основою раціону людства на планеті. У зернових міститься багато клітковини, потрібної для правильного функціонування організму, вітамінів та мінералів. Зерно використовується для відгодовування...