Заказать звонок

    Уточнить цену

      Обратный звонок
      Обратный звонок
      Про автора
      Максимова Ганна фото Максимова Ганна
      Хімік-технолог органічних речовин, працює у компанії "Analit-Pribor"

      Стрімкий розвиток зернового бізнесу зобов’язує виробників сільгосппродукції обладнати сучасні лабораторії, які дозволять визначати якість зерна згідно зі встановленими вимогами. У свою чергу, це дозволить підвищити рівень конкурентоспроможності на аграрному ринку.

      Устаткування для визначення якості зерна

      Яке устаткування дозволить підвищити результати?

      Як заявляє Ольга Дзюба, експерт ринку лабораторного устаткування, щоб підвищити якісні показники пшениці, підприємства, які є важливими експортерами продукції на внутрішній і зовнішній ринки, повинні мати необхідний мінімум техніки і допоміжних інструментів. Інакше, за її словами, виробник зерна зазнає значних фінансових втрат, і навіть із-за одного неточного показника товар першого класу може перетворитися на другий або третій.

      На думку експерта усередині господарства можна створити цілком сучасну лабораторію, яка буде оснащена як мінімум двадцятьма одиницями основного устаткування, а також інструментами допоміжного типу :

      • зерновий млин;
      • сушарна шафа;
      • вологомір;
      • пробовідбірник;
      • ИДК-аналізатор;
      • белизномер;
      • прилад для визначення ЧП;
      • тестомісилка;
      • набір сит і так далі

      Цей набір дозволить визначати якісні показники зернової культури згідно з вимогами Госту, що цілком відповідає визначенню стандартної лабораторії, як стверджує Ольга Дзюба.

      Стосовно фінансових витрат фахівець відмічає, що повний список необхідного устаткування, зокрема українського виробництва, обійдеться для облаштування лабораторії виробникові в 6 тисяч доларів. При цьому вкладені кошти сповна окупляться на 1,5 тисяч тонн зернових за умови, що дотримані усі вимоги за якістю, а продукція відповідає вищому класу.

      Приклад сучасної лабораторії, створеної на ТОВ “Бориваж”

      Валентина Соболь, начальник лабораторії, також повідомляє, що одним з ключових чинників конкурентоспроможності в зерновому бізнесі України є наявність на елеваторі повністю обладнаного приміщення для досліджень продукції. Працюючи на зерновому ринку і відстежуючи нововведені вимоги за якістю зерна, фахівці ТОВ “Бориваж” створили на підприємстві виробничо-технологічну лабораторію.

      Згідно з положеннями стандартів і технічних регламентів вона оснащена імпортним, а також вітчизняним сучасним устаткуванням, яке дозволяє проводити аналізи широкого спектру за показниками якості зернових культур. Серед обов’язкової і додаткової техніки в лабораторії встановили інфрачервоні аналізатори “Infratek 1241” шведської компанії FOSS для прискорення визначення даних по зернових і обробки проб, що також потрібне для міжнародного визнання результатів.

      За словами експерта, ці прилади відрізняються високою точністю і менш ніж за хвилину здатні визначити наступні показники:

      • у пшениці – білок, клейковина, вологість, натура;
      • у рапсі – вміст олії, глюкозинолаты і ерукової кислоти.

      Крім того, лабораторія оснащена:

      • “FN 1900” – приладами для визначення числа падіння;
      • глютоматиком “Perten” і млином – для визначення клейковини механічним методом;
      • сушарною шафою “ЇМ – 10ng Chopin” – для контрольного методу визначення вологості;
      • приладом “Альвеограф” – для визначення властивостей реологій борошна.

      В.Соболь стверджує, що таким чином, висококваліфікований персонал при оснащенні лабораторії високоточним устаткуванням зможе виконувати аналізи і отримувати точні результати за якісними показниками зернових культур згідно з передбаченими державними стандартами ДСТУ і ГОСТ.

      Джерело: https://www.apk – inform.com/

      Заповніть форму
      і ми зв'яжемося з вами