Стрімкий розвиток зернового бізнесу зобов’язує виробників сільгосппродукції обладнати сучасні лабораторії, які дозволять визначати якість зерна згідно зі встановленими вимогами. У свою чергу, це дозволить підвищити рівень конкурентоспроможності на аграрному ринку.
Як заявляє Ольга Дзюба, експерт ринку лабораторного устаткування, щоб підвищити якісні показники пшениці, підприємства, які є важливими експортерами продукції на внутрішній і зовнішній ринки, повинні мати необхідний мінімум техніки і допоміжних інструментів. Інакше, за її словами, виробник зерна зазнає значних фінансових втрат, і навіть із-за одного неточного показника товар першого класу може перетворитися на другий або третій.
На думку експерта усередині господарства можна створити цілком сучасну лабораторію, яка буде оснащена як мінімум двадцятьма одиницями основного устаткування, а також інструментами допоміжного типу :
Цей набір дозволить визначати якісні показники зернової культури згідно з вимогами Госту, що цілком відповідає визначенню стандартної лабораторії, як стверджує Ольга Дзюба.
Стосовно фінансових витрат фахівець відмічає, що повний список необхідного устаткування, зокрема українського виробництва, обійдеться для облаштування лабораторії виробникові в 6 тисяч доларів. При цьому вкладені кошти сповна окупляться на 1,5 тисяч тонн зернових за умови, що дотримані усі вимоги за якістю, а продукція відповідає вищому класу.
Валентина Соболь, начальник лабораторії, також повідомляє, що одним з ключових чинників конкурентоспроможності в зерновому бізнесі України є наявність на елеваторі повністю обладнаного приміщення для досліджень продукції. Працюючи на зерновому ринку і відстежуючи нововведені вимоги за якістю зерна, фахівці ТОВ “Бориваж” створили на підприємстві виробничо-технологічну лабораторію.
Згідно з положеннями стандартів і технічних регламентів вона оснащена імпортним, а також вітчизняним сучасним устаткуванням, яке дозволяє проводити аналізи широкого спектру за показниками якості зернових культур. Серед обов’язкової і додаткової техніки в лабораторії встановили інфрачервоні аналізатори “Infratek 1241” шведської компанії FOSS для прискорення визначення даних по зернових і обробки проб, що також потрібне для міжнародного визнання результатів.
За словами експерта, ці прилади відрізняються високою точністю і менш ніж за хвилину здатні визначити наступні показники:
Крім того, лабораторія оснащена:
В.Соболь стверджує, що таким чином, висококваліфікований персонал при оснащенні лабораторії високоточним устаткуванням зможе виконувати аналізи і отримувати точні результати за якісними показниками зернових культур згідно з передбаченими державними стандартами ДСТУ і ГОСТ.
Джерело: https://www.apk – inform.com/
Компанія BEGER потурбувалася про те, що б стомливий аналіз зробити швидким, точним і з мінімальними витратами. Ми раді представити Вашій увазі установку для визначення клітковини Fibre 6. Установка Fibre 6...
Апарат (дільник зерна) призначений для перемішування зразка зерна і виділення з нього середніх і середньодобових проб, ділення середньої проби навпіл і виділення навішувань масою 25, 50 і 100г. Апарат є...
Акваматик 5200 – новий унікальний експрес-аналізатор вологості зернових і олійних культур, працюючий без щорічного коригування калібрування як у інших аналізаторів. Калібрування цього приладу грунтоване на унікальній технології і 7000 зразках...
Аквадистилятор призначений для виробництва дистильованої води в аптеках, лікарнях, лабораторіях і в інших установах усіх галузей народного господарства, де є потреба в дистильованій воді. Аквадистилятор електричний ДЭ з нержавіючої сталі...
📟 Сучасні спектрофотометри і фотометри 📟 Відмінності фотометра і спектрофотометра 📟 Методи фотометрії : достоїнства і недоліки Сучасну аналітичну хімію, особливо в області охорони довкілля, зокрема, при визначенні якості...
Використання пристроїв для виміру вологи в сипких виробах сприяє тривалому збереженню і підвищенню якості продукту, зниженню енерговитрат на виробництві. Моделі сучасних вологомірів є компактними високоточними приладами, за допомогою яких можна...
🍚 Технологія виробництва борошна 🍚 Види помелу борошна 🍚 Обладнання для виробництва борошна Хліб і макаронні вироби – продукти, що користуються особливою популярністю серед населення. Але для того, щоб наповнити...
Виробництво борошна на сучасних комплексах автоматизоване. У процесі використовують різне обладнання. Прилади дозволяють прискорити виробництво, стандартизувати процеси та підтримувати стабільний рівень якості. Борошно одержують дробленням злаків. Технологія виробництва включає кілька...