Аквадистилятор, або дистилятор – прилад для очищення води від сторонніх речовин і радіонуклідів. Процес дистиляції грунтований на випарі під дією температури і конденсації опадів, аналогічно тому, як кругообіг води відбувається в природі. На латині distillatio дослівно означає “стікання краплями”. При випарі і подальшій конденсації вода позбавляється від домішок. Цей метод очищення універсальний і найбільш ефективний.
Прилади для дистиляції відрізняються методом нагріву і конструкцією, а також продуктивністю, яку можна підібрати під конкретні потреби. Аптеки і медичні установи, де найактивніше використовуються аквадистилятори, сильно розрізняються добовою потребою в дистиляту.Прилади можуть генерувати холодний або гарячий дистилят різних температур, що необхідно для якісного приготування розчинів. Основні конструктивні різновиди:
Прилад виготовлений з нержавіючих сталей і є перегінним кубом, в якому кип’ятиться вода. Конденсат, що осів, вільний від нелетких домішок, будучи дистильованою водою. В якості сировини можна використати будь-яку воду, водопровідну і з відкритих джерел, але в останньому випадку потрібна попередня водопідготовка.Сучасні дистилятори оснащені автоматикою відключення, що запобігає нагріву без вступу води. Пристрої можна об’єднати в комплекс зі збірками для запасу води.
Робота може регулюватися автоматично залежно від заповнення збірки.
У магазинах легко можна купити аквадиститиллятор, що відповідає державним фармакологічним вимогам відносно якості дистиляту. Ця відсутність забарвлення, запаху або смаку у отримуваної рідини, її прозорість, кислотність (pH) в межах 5-6,8. Дистилят не містить нітратів, хлоридів, солей, сульфатів, нітриту, кальцію, важких металів, а також CO2. Допустимий вміст аміаку не вище 0,00002.
Дотримання цих вимог робить прилади придатними у фармацевтиці, косметології, харчовій і алкогольній промисловості.
Розсів РЛУ-3 використовується в лабораторіях ГХІ, хлібоприймальних і зернопереробних підприємств, на хлібозаводах, в кондитерській, харчовій, комбікормовій і тютюновій промисловості, в сільському господарстві, фармакології і хімічній промисловості. Аналізи, що проводяться за...
Оснащення будь-якої лабораторії має на увазі використання різноманітного спеціалізованого інвентаря і посуду. Необхідно правильно реалізувати процес сушки і зберігання посуду – вона не повинна заважати при зберіганні і до неї...
Прилад є компактним і зручним аналізатором, використовуваним для швидкого виміру вологості, натури. Також з його допомогою можна вимірювати реальну температуру зернової, олійної або бобової культури. Їм зручно знаходити найважливіші показники...
Млин лабораторна ЛМЦ-1М Призначена для помелу зерна пшениці, іржі і інших культур з вологістю до 20о заданої великості при підготовці проб для визначення якості клейковини, “числа падіння” і інших показників...
Згідно з дослідженнями консалтингової компанії Mordor Intelligence, до 2024 р. світове виробництво гороху збільшиться майже на 6%. Якщо 1960-х гг. у світі збирали не більше 5 млн. тонн урожаю, сьогодні...
Сільськогосподарська галузь будь-якої країни великою мірою будується на вирощуванні і переробці зерна, а це означає, що воно є важливим і незамінним елементом в існуванні як держав, так і кожного окремого...
Зерно має властивість проростати. Це може відбуватися в результаті неправильного зберігання або ще під час дозрівання, якщо цьому посприяють атмосферні умови – рясні дощі, тумани, висока вологість повітря і так...
Будь-яка весоизмерительная техніка потребує періодичного налаштування – від лабораторних аналітичних вагів, здатних зважити грами хімічних інгредієнтів в посуді, до торгових пристроїв з діапазоном до сотень кілограм. Для цього проводиться спеціальне...