Виробництво борошна на сучасних комплексах автоматизоване. У процесі використовують різне обладнання. Прилади дозволяють прискорити виробництво, стандартизувати процеси та підтримувати стабільний рівень якості.
Борошно одержують дробленням злаків. Технологія виробництва включає кілька етапів. Перед початком роботи проводять аналіз зерна, використовуючи сучасні прилади прилади Infratec Nova. Вони дозволяють перевірити одразу кілька параметрів.
У процесі виготовлення важливе місце займає підготовка зерна. Класифікація обладнання включає:
Така технологія виробництва дозволяє отримати продукцію, яка відповідає ДЕСТам.
Для визначення ґатунку проводять механічний аналіз зерна з використанням сучасного обладнання. Число падіння – найважливіший показник для подальшого розподілу сировини. Прилад ППП-7 дозволяє отримати результати з високою точністю.
У виробничому процесі може використовуватися 2 види помелу:
Сучасні борошномельні комплекси зазвичай використовують повторювальний спосіб перероблювання з неодноразовим проходженням зерна крізь млин. Найчастіше використовується складний помел. Метод підходить для отримання більш ніж 10 потоків сировини різної якості.
Лінія для виробництва включає багато обладнання:
Складна та багатоступінчаста обробка дозволяє отримувати борошно та крупи в автоматичному режимі.
Основною машиною для перероблювання зерна служить вальцевий млин. Це складний пристрій, що включає можливості очищення, помелу, просіювання, транспортування. Млин складається з кількох вальців, розташованих паралельно.
Інше важливе обладнання для виготовлення борошна:
У процесі виробництва можуть використовуватися додаткові прилади визначення якості борошна.
У ході підготовки муки проводять різні дослідження. Вони дозволяють оцінити якість продукції та відсортувати її. Для визначення якості клейковини підійде прилад ІДК-7 ІДК-7 . Хлібозаводи, млини, елеватори, склади та інші підприємства хлібопекарської промисловості також можуть використовуватися. вимірник деформації клейковини ІДК – 1М.
Для вимірювання вологості використовують вологоміри. Сучасні прилади оснащені мікропроцесором та дають результат високої точності.
Визначити сорт і якість борошна неможливо без ще одного приладу — білизноміра. Він дозволяє оцінити білизну безпосередньо на виробництві або в лабораторних умовах.
Для зберігання та транспортування борошна використовують тарний та безтарний метод. У разі тарного способу мішки вантажать вручну або за допомогою механічних пристосувань. Це можуть бути:
На складах безтарного зберігання використовують механічні пристрої безперервної дії. До них відносяться гвинтові конвеєри та ковшові елеватори. Вони створюють можливість для автоматизованого прийому та зберігання сировини.
Головні вимоги до приміщення для зберігання борошна:
Мішки складають за сортами та датою надходження. Висота штабелів залежить від сорту продукції, її вологості та умов у приміщенні. Для борошна вологістю до 14% вона становить:
Для продукції вологістю до 13% висота не повинна перевищувати 8-10 мішків. Це відноситься також до вівсяної та кукурудзяної крупи, пшона, комбікормових культур. Прилад ВВСМ-01 допоможе швидко визначити вологість продукту.
При температурі у приміщенні від +5 до +15 °С борошно зберігається від 3 до 8 місяців залежно від виду та сорту. Термін легко збільшити, зменшивши температуру в приміщенні до негативних значень.
Вимоги до фасування визначаються ДЕСТом 46.004-99. Відповідно до стандарту, упаковкою можуть бути паперові пакети, паперові або картонні коробки, пакети з поліетилену, полімерних і комбінованих матеріалів. Борошно фасують у міцні, чисті пакети, коробки чи мішки без сторонніх запахів. Упаковка повинна бути пошита, склеєна або термоспаяна.
Вага нетто упаковки може змінюватись від 0.1 до 10 кг з кроком 0.1. Дозволяється розфасовка у мішки вагою нетто від 10 до 80 кг з кроком 1.
До роботи з обладнанням борошномельних та круп’яних заводів допускаються працівники, ознайомлені з технікою безпеки та санітарними вимогами на виробництві. Це головне правило.
Ще одна вимога – перевірка машин перед стартом експлуатації. Встановлюють огороджувальні конструкції, сигналізацію та запобіжники. Тяжкі машини з високою частотою обертання встановлюють на фундамент і закріплюють болтами з гайкою та контргайкою.
Сучасне борошномельне виробництво – це комплекс технологічного обладнання. Воно автоматизує роботу та знижує вплив людського фактора. Аналітичне обладнання дозволяє перевірити зерно чи готове борошно у лабораторних чи виробничих умовах.
Виробництво борошна на сучасних комплексах автоматизоване. У процесі використовують різне обладнання. Прилади дозволяють прискорити виробництво, стандартизувати процеси та підтримувати стабільний рівень якості. Борошно одержують дробленням злаків. Технологія виробництва включає кілька... ustatkuvannya-dlya-vyrobnycztva-transportuvannya-ta-zberigannya-boroshna “АНАЛИТ ПРИБОР” – виробник ручних пробовідбірників РПА Ручні багаторівневі пробовідбірники зерна служать для відбору проб. Вони дозволяють відбирати проби одночасно на декількох рівнях при глибині насипу до 1,5м, до 2...
ДСТУ ISO 1871 : 2003 чинний ДСТУ ISO 5498 : 2004 чинний ДСТУ ISO 6541 : 2005 чинний ДСТУ EN 12955-2001 чинний ДСТУ ISO 21572 : 2006 ще не введень...
Знятий з виробництва. Облаштування для висушування зразків харчової сировини УВО- 01 призначено для лабораторного контролю вологості сировини, напівфабрикатів і готової продукції в хлібопекарській, кондитерській і молочною промышленностях. Висушування зразка робиться...
Вимірювач білості борошна ВББ-2МК – портативна модель білизноміра борошна. Вимірювання білості проводиться в одній точці шляхом встановлення фотометричного датчика на поверхню борошна, що знаходиться в чашці. Прилад має інтуїтивно зрозумілий...
Вологість напівфабрикату хлібопекарського виробництва – тесту – один з найважливіших параметрів, що роблять вплив на утворення м’якиша хліба і інших виробів з тесту. Вологість тестозаготовки визначається на первинній стадії хлебопроизводственного...
Вологість зерна є однією з найважливіших характеристик його якості. Збереження його споживчих властивостей при зберіганні має вирішальне значення для використання в харчових цілях. Важливо знати, у чому вимірюється вологість зерна...
Використання пристроїв для виміру вологи в сипких виробах сприяє тривалому збереженню і підвищенню якості продукту, зниженню енерговитрат на виробництві. Моделі сучасних вологомірів є компактними високоточними приладами, за допомогою яких можна...
Зернові культури забезпечують половину калорій, які споживає людина. Крім того, вони містять важливі сполуки, які корисні для здоров’я. В останні роки на світовому продовольчому ринку з’явився широкий спектр нових продуктів...