Кількість білку в зерні і його якість безпосередньо залежить від багатства грунту азотом. Сірка, цинк і марганець є складовими частинами амінокислот і мають важливе значення для метаболізму рослин. Також є назад-пропорційна залежність між врожайністю на одиницю площі і рівнем білку в зернах.
Для підтримки високих показників білку слід ретельно планувати врожайність і використати добрива. Упізнати фактичний його рівень можна з допомогою аналізаторів білку.
Азот – основний складовий елемент в структурі амінокислот, з яких будуються білкові молекули. Головним завданням управління якістю білку є вироблення глютену і його компонентів : альбуміну, глютеина, глобуліну і гліадину. Його зміст в харчовій пшениці повинен складати 12-13ли вище. Для кормової прийнятний показник 11Уровень білку залежить від азоту безпосередньо і змінюється по формулі 1а кожні 50 кг N на гектар. Підтримка рівня досягається наступними діями:
Терміни добрива грунтів такі ж важливі, як і кількість. Якщо мета полягає в підвищенні врожайності – треба удобрювати на ранніх, 25-32 фазах, до приросту білкової маси призводить внесення на 37-39 фазах. Важлива достатня кількість азоту в тканинах листя. Якщо спостерігається його недолік – можлива зовнішня, не коренева підгодівля на 70 фазі по Задоксу.
Кількість добрив, що вносяться, різниться залежно від виду грунтів. Орієнтовні цифри для мінеральних грунтів: 25 кг на тонну або 200 кг на гектар для продовольчої пшениці, 23 кг на тонну або 184 кг на гектар для фуражної.
Сірка – важливий елемент білкової структури, безпосередньо сприяючий його активній освіті. Входить до складу амінокислот, що підвищують цінність борошна з пшениці – метіоніну, цистеїну, лізину, треоніну. Цинк і марганець активізують азотний обмін в метаболізмі рослин. Більше азоту бере участь в синтезуванні білків.
Виробникові необхідно стурбуватися оптимальним внесенням азотосодержащих добрив в потрібні для формування зерна терміни. Також потрібне сірчане живлення, для поліпшення засвоюваності азоту.
Аналізатор інфрачервоний ИНФРАСКАН- 3150 Сучасний автономний інфрачервоний аналізатор зерна, який призначений для експрес визначення показників якості зернових, зернобобових, олійних культур, кормів і сировини для їх виробництва і інших речовин шляхом...
Аналізатор інфрачервоний ИНФРАСКАН 1050 – прилад експрес аналізу якості зерна і продуктів його переробки. Він призначений для визначення масової долі компонентів в пробах зернових і олійних культур, крупи, насіння і...
Інфратек 1241 – висока точність за 1 хвилину! Одними зі всесвітньо визнаних і схвалених приладів для швидкого аналізу ячменю, вівса, пшениці, іржі, кукурудзи, рису, сої, рапсу та інших культур є...
Аналізатор зерна довгохвильової інфрачервоної області спектра Granolyser (Гранолайзер), PHEUFFER (Німеччина) Застосовується при продажі, зберіганні і виробництві зерна, для отримання швидких і точних показників якості зерна : білок/протеїн, волога, клейковина, олія....
Пшениця — це найпоширеніша в світі сільськогосподарська культура. Вона є важливою складовою харчування людини. Це трав’яниста рослина, яку культивують понад десять тисяч років. Зерна пшениці є основною сировиною для виготовлення...
Вологість – ключовий показник якості пшениці, який впливає на поживність зерна, потенціал його переробки і тривалість зберігання. Цей параметр необхідно регулярно контролювати з допомогою вологоміра зерна високої точності калібрування. Щоб...
Будь-які калібрування зерна, зернових культур і продуктів їх переробки включають один або декілька параметрів: волога; білок; олія. Для калібрування певного компонента є свої налаштування зміщення і нахилу. Останні можуть регулюватися...
Стрімкий розвиток зернового бізнесу зобов’язує виробників сільгосппродукції обладнати сучасні лабораторії, які дозволять визначати якість зерна згідно зі встановленими вимогами. У свою чергу, це дозволить підвищити рівень конкурентоспроможності на аграрному ринку....