За підсумками липня-березня 2015 року експортовано було не менше 12,9 млн тонн зерна пшениці з України, що на тільки перевищує показники того ж періоду роком раніше на 34но і являється в теж час абсолютним рекордом по цьому сезону. Продовольча і сільськогосподарська організація підвищує прогноз по виробництву зерна в 2016 до 2,5 млн тонн, що може бути другим найбільшим урожаєм в історії рослинництва України.
Зернові культури України, як повідомляє “АПК-Информ”, є істотними складовими в закупівлях країн, що входять в ТОП-10 імпортерів по світу. Найбільшими країнами-закупниками нашої вітчизняної пшениці є:
У Єгипет в липні-березні на експорт було відправлено 1,6 млн тонн української пшениці, що за прогнозами експертів USDA склало лише 14бъема очікуваних постачань в країну – 11 млн. тонн. Проте, Україна за підсумками 2014/15 урожайних років забезпечила єгипетський імпорт пшениці з показником в 22ли в 2,5 млн т в реальному вираженні. Отже, Єгипет являється світовим імпортерам зернових культур.
Також виросли постачання української пшениці по поточному сезону в Індонезію, Південну Корею і країни ЄС, як відмічають аналітики. Зокрема в Індонезію експортовані за сезон понад 1 млн т зернових України. За прогнозами очікувався імпорт в 8,1 млн т, тому реальна цифра склала всього 13/p>
Південна Корея за минулий період була забезпечена нашою пшеницею в 1 млн т в реальному вираженні, в прогнозованому очікувалося все 4,5, що складало 23Выросли постачання в ЄС до 1,7 млн т, це 28т прогнозованих 6,3 млн т, проте цифра цього урожайного сезону перевищує показники попереднього 2014/15 – 1,5 млн т.
Після того, як Україна поставила “пшеничний” рекорд в 2015 році, прогнозують і 2016 як високо урожайний, в цифрах це складає приблизно 717 млн тонн. Такі обнадійливі цифри були отримані завдяки раніше встановленим сприятливим зимовим погодним умовам для наступного урожаю не лише в Україні, але і в РФ і Європейському союзі, як стверджує ФАО. Стверджують, що зерновий урожай України стане другим рекордом.
Перш ніж зернові будуть експортовані або використані для виробництва продукції в Україні, важливо визначення вологості зерна, як і визначення числа падіння для зберігання зернових і їх подальшої обробки. Цього року очікуються інвестиції з держбюджету в техніку вітчизняного виробництва, що підвищить якість збору і рівень імпорту самої культури.
У наступному сезоні очікується, що споживання зернових на світовому рівні виросте лише на 1,1з-за зниження темпів використання зернових культур в якості корму для худоби, зокрема ячменю і пшениці. Внаслідок чого, впродовж нового сезону ймовірно скоротяться запаси зерна на 21 млн т або на 33.
Найбільшою мірою це стосується Індії, Китаю, Бразилії, Ірані, Південній Африці і Аргентині, як прогнозує Продовольча і сільськогосподарська організація, мета якої – підвищення продуктивності і стійкості сільського господарства.
У зв’язку з різким падінням імпорту ячменю і сорго в Китай, а також імпорту кукурудзи в стани Європейського союзу об’єми світової торгівлі зерновими очікувано знизяться до 367 млн т. Проте, ці показники сповна компенсують збільшення постачань кукурудзи в постраждалі від посухи країни, зокрема в південних частинах Африки.
Лупи переглядові асферичні з ручкою призначені для читання книг, розгляду географічних карт і тому подібне. Асферична поверхня лінз забезпечує високу якість зображення. Можуть бути кольоровими або чорного кольору.
Лічильник зерна і насіння CONTADOR і прилад для розфасовки CONTAFILL (PFEUFFER, Німеччина) Призначений для визначення ваги тисячі зерен насінного матеріалу по ISO 520 і для підготовки проб для дослідів по...
Аналізатор вологості МА 100 може застосовуватися в якості вологоміра і вагів. Особливості: висока відтворюваність результатів; автоматичне і/ або напівавтоматичне завершення процесу сушки і контроль часу виміру; режим ASAP для швидкого...
Оцінка якості борошна проводиться за простою схемою. Розглянемо детальніше кожен критерій. Вологість Сухе борошно (до 14может зберігатися цілий рік, середньо-суха (14,5-15,5 – тільки в прохолодний період, а ось волога (15,5-17...
При облаштуванні будь-якої лабораторії необхідно дотримуватися головного правила – раціонального використання наявного простору. Це залежить від різних чинників. Але особливу увагу вимагається приділяти саме вибору лабораторним меблям. В результаті можна...
Дати визначення якості борошна може як технолог, а й звичайний споживач. Для цього необхідно знати основні показники якості борошна пшеничного. Оцінка якості муки проводиться за простою схемою. Розглянемо детальніше кожен...
Лабораторне обладнання охоплює різні прилади та технічні засоби, що використовуються для проведення досліджень. Його можна класифікувати за призначенням, методами отримання та відображення результатів, а також за рівнем валідації – підтвердженням...