Зерно є першим етапом, джерелом багатьох популярних і корисних продуктів. Так, споживаний більшістю людей хліб – результат його обробки. Для того, щоб продукти були корисними і смачними слід з усією уважністю відноситися до організації переробки і стежити за останніми тенденціями в цій сфері.
Само собою зрозуміло, що пшениця сама по собі ніколи не перетвориться на хліб – для цього треба спеціальне устаткування і умови. Але якій має бути вона перед обробкою? Існують певні правила. В першу чергу необхідно оцінити її відповідність стандартам:
Кожна з цих характеристик зерна надзвичайно важлива і може вплинути на кінцевий результат. Не допускайте до подальших процедур матеріал, що не відповідає вимогам. Важливо також обробити поверхні зерна на млинах – це позбавить його від непотрібних частин і залишить тільки найкорисніші ядреца.
Підготовка лущенням на млинах давно використовується такими світовими лідерами глибокої переробки як Alfa Laval, Flotweg і GEA Westfalia. Варто відмітити, що ця процедура дуже важлива для кожної країни. Продукти глибокої переробки зерна дозволяють заощадити на імпорті такої ж продукції і підняти ціну експорту.
Існують деякі проекти, що дозволяють використати усю цінність цієї галузі і удосконалити її. Приміром, за допомогою проекту “Биофарматор” планується здійснювати виробництво цілого спектру важливих фармацевтичних субстанцій за допомогою глибокої переробки зерна, раніше отримуваних тільки шляхом імпорту. Такі інновації украй важливі у будь-якій країні.
Зерна різних культур переробляються з різними цілями. Так, хліб або борошно – важливий елемент живлення людини, що виготовляється найчастіше з пшениці. Але рис, гречка або просо найчастіше вживаються у вигляді круп. Тому існують різні способи переробки зерна.
Крупа може складатися з цілісних, або подрібнених зерен. Вона набагато поживніша, через те, що ядриця в процесі обробки відділяються від корисних частин. Така обробка проводиться у декілька етапів. Спочатку відбувається очищення від домішок, потім робиться термічна і гідравлічна обробці (вона полегшує подальше лущення). Потім крупу необхідно відшліфувати, щоб видалити не потрібні частини зерен і надати їм блискучу і гладку поверхню.
При глибокій переробці пшениці одна з найважливіших частин процесі – це лущення пшениці. Воно дозволяє залишити тільки ті складові початкового матеріалу, які потрібні для створення борошна або крохмалю. Пізніше можна буде визначити якість отриманого борошна або іншого продукту за допомогою спеціальних приладів.
Магніт постійний підковоподібний ММ 2165 (с-образный) призначений для витягання металломагнитной домішки (часток металів, руди і так далі, що мають магнітні властивості) із зерна, борошна, крупи, висівок, комбікормів і визначення її...
БИК-аналізатор “Инфралюм ФТ-10” – цей універсальний лабораторний пристрій, який в найкоротші терміни надасть усю інформацію про якість і склад багатьох продуктів харчування. Найвища точність аналізу і простота в управлінні роблять...
Лабораторний Зерновий Млин (ЛЗМК- 1) дозволяє підготувати точно відважену кількість продукту шляхом його подрібнення, перед дослідженнями, метою яких, як правило, являються уточнення показників вологості, а також визначення складу і будови...
Вологомір НЕ- 50 від німецького бренду PFEUFFER відмінно справляється із завданням контролю вологості сільськогосподарських культур. З його допомогою вдасться визначити стан зернових різного виду. Мікропроцесорний пристрій працює на основі діалектичного...
Гречиха — скоростигла покривна культура. Вона багата мікроелементами, служить джерелом як вуглеводів, а й білків. Їх вміст досягає 16%. Гречка містить вітамін Е, альбуміни та глобуліни, ненасичені жирні кислоти. Плід...
Визначення якості хліба є украй важливим технологічним процесом. На додаток до скрупульозних перевірок, яким піддається сировина (зерно, борошно), готові хлібобулочні вироби і макарони також проходять ретельний лабораторний аналіз властивостей –...
Будь-які калібрування зерна, зернових культур і продуктів їх переробки включають один або декілька параметрів: волога; білок; олія. Для калібрування певного компонента є свої налаштування зміщення і нахилу. Останні можуть регулюватися...
Кількість білку в зерні і його якість безпосередньо залежить від багатства грунту азотом. Сірка, цинк і марганець є складовими частинами амінокислот і мають важливе значення для метаболізму рослин. Також є...