Гречиха — скоростигла покривна культура. Вона багата мікроелементами, служить джерелом як вуглеводів, а й білків. Їх вміст досягає 16%. Гречка містить вітамін Е, альбуміни та глобуліни, ненасичені жирні кислоти. Плід має тригранну форму. Оболонки легко відокремлюються від насіння – ця особливість використовується у виробництві крупи. Гречка росте на різних континентах — карта зростання включає Європу, Азію, Африку, Північну і Південну Америку.
Для виробництва крупи використовують звичайну та татарську гречку. Сировину для перероблювання ділять на 3 сорти залежно від вмісту ядер, бур’янів та зернових домішок. Визначити сорт у лабораторних умовах допоможе млин Циклон. У нас також є прилади для визначення числа падіння зерен пшениці, жита, ячменю.
Методика виробництва крупи включає різні завдання. Сучасне виробництво автоматизоване, тому більшість роботи виконують нові машини. Перед початком виробничого процесу оцінюють стан сировини. Для цього використовується загальнолабораторне обладнання, яке можна купити у нас.
Технологія є складним алгоритмом:
У всіх процесах використовується технологічне обладнання. На стадії підготовки потрібно оцінити сировину. Зробити це можна за допомогою ділильно-змішувальних пристроїв. Для вимірювань знадобляться ваги першого класу.
На етапі виготовлення використовуються більші технічні рішення для роботи з зерном.
Повітряно-гратчасті верстати очищають і сортують зерно на 4 або 6 фракцій. Каменевідбірні установки за допомогою псевдозрідження в повітряному потоці відокремлюють від ядер великі частки на зразок грудок землі або каміння. Для лущення застосовують відцентрові машини. Після їх проходження сировина є сумішшю цілих або подрібнених зерен, лушпиння, борошна. Для повноцінної обробки потрібно кілька циклів проходження сировини через лущишник. Падді-машина сортує суміш за ступенем пружності. Іноді встановлюють додаткову падді-машину, щоб краще контролювати стан готового продукту.
Провідні круп’яні комплекси є складними технологічними підприємствами. Автоматизація дозволяє прискорити виробництво та збільшити вихід крупи до 60-65%.
Типова лінія включає технічні рішення для вирішення всіх завдань: підготовки, перероблювання та пакування зерна.
| Лінія підготовки |
|
| Лінія гідротермічної обробки |
|
| Шелушильне відділення |
|
| Додаткове обладнання |
|
Ситоповітряний сепаратор використовується для очищення та сортування сировини. Пристрій легко видаляє домішки різних розмірів. Обладнання встановлюється на заводах та млинах. Ситоповітряний сепаратор – це кузов з декількома ярусами сит, що здійснює кругові рухи. Для очищення сит встановлено інерційний очисник. На виході із сепаратора розташована повітряна колонка для видалення домішок.
Пропарювач застосовується для гідротермічної обробки гречки. Через війну технологічні особливості зерна змінюються. Пристрій дозволяє покращувати харчові властивості, збільшувати термін зберігання. Зазвичай він має циліндричну форму, а всередині встановлено змійовик. Отвори в ньому розташовані рівномірно для підтримання правильного тиску пари.
Круп’яний розсів призначений для збирання лушпиння, грудок землі та інших домішок. Він дозволяє контролювати чистоту та якість продукції. Провідні елементи виготовлені з нержавіючої сталі чи алюмінію – це знижує масу машини. Як правило, це розбірні установки, прості в монтажі та перевезенні.
Циклони-розвантажувачі необхідні для відокремлення матеріалу від повітря, що його транспортує.
Парові сушарки використовуються для зниження вологості зерна. У процесі обробки зерно зазнає біохімічних змін. Структурні та механічні характеристики покращуються, що позитивно позначається на харчових та смакових якостях крупи.
Гречана крупа є популярним продуктом. Карта її зростання дуже велика. Зерно багате на вітаміни й мікроелементи, тому гречка по праву вважається найкориснішою з круп. Для її виробництва використовують гречку – трав’яниста рослина сімейства гречані. Методика виготовлення включає гідротермічну обробку, лущення. Готовий продукт фасують для оптового чи роздрібного продажу.
Автоматизований комплекс для виробництва гречаної крупи включає різні машини для очищення, пропарювання, дроблення, лущення та сортування. Попередній лабораторний аналіз дозволяє підвищити якість крупи та її вихід для подальшого приготування. Для цього у нас можна придбати лабораторні млини та інше обладнання для вимірювань.
Гречиха — скоростигла покривна культура. Вона багата мікроелементами, служить джерелом як вуглеводів, а й білків. Їх вміст досягає 16%. Гречка містить вітамін Е, альбуміни та глобуліни, ненасичені жирні кислоти. Плід... tehnologiya-ta-obladnannya-dlya-vyrobnycztva-grechanoyi-krupy-tehnologichni-vlastyvosti-grechky Автоматичний лічильник насіння Wagtest випускається в 3 модифікаціях: модель А У З Діапазон застосування Підходить для середнього і дрібного насіння пшениці, рапсу, кольорів, овочів і так далі Підходить для великого...
Прилад ВМЦЛ- 12 вимірює вологість, маслянисту і натуру соняшнику, у зв’язку з цим він успішно використовується в процесі виробництва соняшникової олії, зберігання і сушки насіння. Рекомендується його використання для оцінки...
З кожним роком рівень забруднення ґрунту зростає. Це відбувається через осадження викидів функціонуючих промислових підприємств та накопичення радіонуклідів. Причиною також є присутність у ґрунті патогенних мікроорганізмів та закислення, як результат...
Особливості і характеристики олійного сім’я грають величезну роль в його подальшій обробці і виробництві олії. Результат залежить не лише від виду насіння, але і від його характеристик, визначуваних як при...
Акредитація лабораторії — це процедура, покликана підтвердити технічну можливість виконувати певні види випробувань та лабораторних вимірів. Крім того, для отримання акредитації перевіряється відповідність якості послуг, що надаються стандарту IEC/ISO 17025....
Під ситовим аналізом зазвичай розуміють розсівання будь-якого сипкого продукту або матеріалу для того, щоб визначити його склад. Для цього використовується набір сит з різною пропускною здатністю частинок та діаметром отворів....