Гречиха — скоростигла покривна культура. Вона багата мікроелементами, служить джерелом як вуглеводів, а й білків. Їх вміст досягає 16%. Гречка містить вітамін Е, альбуміни та глобуліни, ненасичені жирні кислоти. Плід має тригранну форму. Оболонки легко відокремлюються від насіння – ця особливість використовується у виробництві крупи. Гречка росте на різних континентах — карта зростання включає Європу, Азію, Африку, Північну і Південну Америку.
Для виробництва крупи використовують звичайну та татарську гречку. Сировину для перероблювання ділять на 3 сорти залежно від вмісту ядер, бур’янів та зернових домішок. Визначити сорт у лабораторних умовах допоможе млин Циклон. У нас також є прилади для визначення числа падіння зерен пшениці, жита, ячменю.
Методика виробництва крупи включає різні завдання. Сучасне виробництво автоматизоване, тому більшість роботи виконують нові машини. Перед початком виробничого процесу оцінюють стан сировини. Для цього використовується загальнолабораторне обладнання, яке можна купити у нас.
Технологія є складним алгоритмом:
У всіх процесах використовується технологічне обладнання. На стадії підготовки потрібно оцінити сировину. Зробити це можна за допомогою ділильно-змішувальних пристроїв. Для вимірювань знадобляться ваги першого класу.
На етапі виготовлення використовуються більші технічні рішення для роботи з зерном.
Повітряно-гратчасті верстати очищають і сортують зерно на 4 або 6 фракцій. Каменевідбірні установки за допомогою псевдозрідження в повітряному потоці відокремлюють від ядер великі частки на зразок грудок землі або каміння. Для лущення застосовують відцентрові машини. Після їх проходження сировина є сумішшю цілих або подрібнених зерен, лушпиння, борошна. Для повноцінної обробки потрібно кілька циклів проходження сировини через лущишник. Падді-машина сортує суміш за ступенем пружності. Іноді встановлюють додаткову падді-машину, щоб краще контролювати стан готового продукту.
Провідні круп’яні комплекси є складними технологічними підприємствами. Автоматизація дозволяє прискорити виробництво та збільшити вихід крупи до 60-65%.
Типова лінія включає технічні рішення для вирішення всіх завдань: підготовки, перероблювання та пакування зерна.
Лінія підготовки |
|
Лінія гідротермічної обробки |
|
Шелушильне відділення |
|
Додаткове обладнання |
|
Ситоповітряний сепаратор використовується для очищення та сортування сировини. Пристрій легко видаляє домішки різних розмірів. Обладнання встановлюється на заводах та млинах. Ситоповітряний сепаратор – це кузов з декількома ярусами сит, що здійснює кругові рухи. Для очищення сит встановлено інерційний очисник. На виході із сепаратора розташована повітряна колонка для видалення домішок.
Пропарювач застосовується для гідротермічної обробки гречки. Через війну технологічні особливості зерна змінюються. Пристрій дозволяє покращувати харчові властивості, збільшувати термін зберігання. Зазвичай він має циліндричну форму, а всередині встановлено змійовик. Отвори в ньому розташовані рівномірно для підтримання правильного тиску пари.
Круп’яний розсів призначений для збирання лушпиння, грудок землі та інших домішок. Він дозволяє контролювати чистоту та якість продукції. Провідні елементи виготовлені з нержавіючої сталі чи алюмінію – це знижує масу машини. Як правило, це розбірні установки, прості в монтажі та перевезенні.
Циклони-розвантажувачі необхідні для відокремлення матеріалу від повітря, що його транспортує.
Парові сушарки використовуються для зниження вологості зерна. У процесі обробки зерно зазнає біохімічних змін. Структурні та механічні характеристики покращуються, що позитивно позначається на харчових та смакових якостях крупи.
Гречана крупа є популярним продуктом. Карта її зростання дуже велика. Зерно багате на вітаміни й мікроелементи, тому гречка по праву вважається найкориснішою з круп. Для її виробництва використовують гречку – трав’яниста рослина сімейства гречані. Методика виготовлення включає гідротермічну обробку, лущення. Готовий продукт фасують для оптового чи роздрібного продажу.
Автоматизований комплекс для виробництва гречаної крупи включає різні машини для очищення, пропарювання, дроблення, лущення та сортування. Попередній лабораторний аналіз дозволяє підвищити якість крупи та її вихід для подальшого приготування. Для цього у нас можна придбати лабораторні млини та інше обладнання для вимірювань.
Мінералізатор УДС- 7 є лабораторною піччю для нагріву і випарювання агресивних рідин і призначений, для підготовки проб при визначенні білку по методу Къельдаля. Область використання минерализатора- лабораторії АПК, харчових і...
Зважування і розрахунок з використанням якісних вагів є точним, ефективним і зручним методом. При цьому габарити і форми приладу не грають ключової ролі. Середню масу можна знайти наступним шляхом –...
Розсів РЛУ-3 використовується в лабораторіях ГХІ, хлібоприймальних і зернопереробних підприємств, на хлібозаводах, в кондитерській, харчовій, комбікормовій і тютюновій промисловості, в сільському господарстві, фармакології і хімічній промисловості. Аналізи, що проводяться за...
Лабораторний шелушитель УШЗ- 1 застосовується в науково-дослідних лабораторіях, на зернопроизводящих, хлібоприймальних і переробних підприємствах для дослідження процесів лущення зерна.
Ріпак – не такий цінний продукт у світовій економіці, як нафта, але при цьому на нього є досить високий попит. Ріпакова культура йде на корм для тварин і на створення...
Уперше отриманням гібриду пшениці і іржі зайнявся британець А.С. Уилсон в 1875 році. Його метою було отримання зерна, що включає позитивні якості цих двох культур в одному організмі. Отримана рослина...
Визначення якості хліба є украй важливим технологічним процесом. На додаток до скрупульозних перевірок, яким піддається сировина (зерно, борошно), готові хлібобулочні вироби і макарони також проходять ретельний лабораторний аналіз властивостей –...
Ротаметр – це прилад, який призначений для виміру витрати газів, пари і рідин за одиницю часу. Цей пристрій належить до категорії витратомірів постійного перепаду, застосовується в лабораторіях і на промислових...