Подрібнення матеріалів – часта практика при проведенні безлічі лабораторних аналізів і експериментів. Розчавлювання зерна для дослідження вологості, числа падіння або міри білизни, обробка речовин до однорідних складів, роздроблення грудочок в рідинах – лише частина ситуацій, коли потрібно подрібнення досліджуваних зразків. І в кожному випадку не обійтися без особливого пристрою – ступки з товкачиком. Призначення ступки й товкачика – полегшити та зробити більш зручним й спідручним процедуру аналізу зерна й не тільки.
Ви можете недорого купити її в “Аналит Прилад” з доставкою в Київ і інші міста України, а перед цим рекомендуємо ознайомитися з особливостями й класифікацією виробів, а також дізнатись, для чого потрібна ступка з товкачиком ще.
Ступка – допоміжний лабораторний посуд, призначений для ручного подрібнення малих об’ємів речовин різної твердості до необхідного дрібнофракційного стану. За формою пристрій нагадує півсферичну чашу – зі звуженою основою і стінками, що розширюються до країв. Діаметр і висота посуду можуть варіюватися. Півсферична чаша доповнюється товкачиком – спеціальним пристосуванням довгастої форми, яке під тиском подрібнює досліджувані речовини.
У сучасних лабораторіях можуть використовуватися різні типи ступок та інші види лабораторного посуду. Традиційною вважається класифікація за матеріалами виготовлення. Найпоширеніші типи:
Щоб купити ступку з оптимальними робітниками властивостями конкретно для ваших завдань, звертайте увагу на такі характеристики виробів :
Також враховуйте вагу ступки : чим важче робочий посуд, тим вона зручніше для дроблення речовин.
Ступка з товкачиком – багатозадачний вид лабораторного посуду, який можна використати для найрізноманітніших цілей. Треба подрібнити зерно, щоб потім без погрішностей провести аналіз його білизни або числа падіння? Чи з декількох речовин отримати однорідний дрібнофракціний склад? Чи позбавитися від грудочок в рідині? Саме таке призначення ступки з товкачиком. Посуд може використовуватися для подрібнення матеріалів двома способами : стиранням і розчавлюванням.
Вона підходить для роботи з сухими твердими матеріалами, в’язкими продуктами, пастами, сипкими речовинами.
Час подрібнення лабораторних матеріалів в ступці залежить від таких чинників:
Використовуючи ступку для дроблення хімреактивів та інших видів лабораторного посуду, необхідно враховувати важливий нюанс: чим твердіше оброблювана речовина, тим міцнішим має бути матеріал виготовлення посуду. Інакше дрібні частинки поверхні ступки під тиском можуть засмітити подрібнений хімреактив, що спровокує погрішності в результатах досліджень.
Ступки – без перебільшення незамінні пристрої для будь-якої лабораторії, оскільки вони мають немало плюсів:
Бажаєте переконатися в перевагах лабораторних ступок на практиці? “Аналит Прилад” дарує таку можливість кожному – ми пропонуємо якісні інструменти для досліджень за доступною ціною. Менеджери допоможуть вам з вибором пристроїв, уточнять їх вартість і зорієнтують у варіантах доставки в Київ і інші міста України.
Часті питання:
Лабораторні ступки використовують для подрібнення малих об’ємів речовин різної твердості до необхідного дрібнофракційного стану. Вони важливі для отримання однорідних зразків, що дозволяє забезпечити потрібну консистенцію та точність у лабораторних дослідженнях.
У медичних дослідженнях лабораторні ступки забезпечують подрібнення різних матеріалів до однорідного стану, що важливо для отримання потрібних зразків у дослідженнях. Також прибори дозволяють отримувати рівномірні речовини та здатні подрібнювати широкий спектр матеріалів — від твердих зразків до біологічних проб, що робить їх корисними для різних медичних досліджень.
Лабораторні ступки забезпечують однорідне подрібнення матеріалів до необхідного стану. Це сприяє однаковому складу зразків, що використовуються у реакціях та аналізах, зменшуючи похибку та забезпечуючи конкретність вимірювань та результатів.
Використання лабораторних ступок у біологічних дослідженнях дозволяє отримувати рівномірні та однорідні зразки біологічних матеріалів, що є важливим для вивчення клітинних та молекулярних процесів. Це сприяє точним аналізам, стандартизації експериментів та отриманню більш консистентних даних у біологічних дослідженнях.
Ступка і товкачик фарфорові застосовуються для тонкого подрібнення трав, пігулок, невеликих кількостей твердих речовин і ретельного перемішування декількох речовин. Для ефективності подрібнення і розтирання внутрішня поверхня ступки не покривається глазур’ю...
Аналізатор інфрачервоний ИНФРАСКАН- 3150 Сучасний автономний інфрачервоний аналізатор зерна, який призначений для експрес визначення показників якості зернових, зернобобових, олійних культур, кормів і сировини для їх виробництва і інших речовин шляхом...
Система виміру втрат комбайна BUSHELPLUS Завдяки системі магнітів, простий і швидкий монтаж на комбайни будь-якої марки. Безпечне скидання піддону для збору зразків в необхідному Вам місці, використовуючи пульт дистанційного керування....
Сільськогосподарська галузь будь-якої країни великою мірою будується на вирощуванні і переробці зерна, а це означає, що воно є важливим і незамінним елементом в існуванні як держав, так і кожного окремого...
Зерно є першим етапом, джерелом багатьох популярних і корисних продуктів. Так, споживаний більшістю людей хліб – результат його обробки. Для того, щоб продукти були корисними і смачними слід з усією...
Здоров’я кожної людини безпосередньо залежить від якості продуктів харчування, які він вживає – тому кожен продукт, перш ніж потрапити в торгову мережу і на сімейний стіл, повинен пройти ретельну перевірку....