Чистота лабораторних інструментів і місткостей – найважливіша умова для достовірності хімічних досліджень. Навіть невеликі забруднення можуть привести до погрішностей в результатах аналізів і експериментів. Щоб забезпечити якісне миття посуду, треба мати базові знання з області хімії, дотримуватися техніки безпеки і знати про основні методи чищення. А також мати у своєму розпорядженні сучасну лабораторне миття – її ви можете недорого купити в “Аналит Прилад” з доставкою в Київ і інші міста України.
Для ефективного чищення лабораторних інструментів і місткостей потрібний мінімальний набір знань по хімії:
Дотримуйтеся правил техніки безпеки при використанні хімікатів :
Пам’ятайте, що дослідження будь-яких матеріалів, будь то зерно, рідини, пасти або інші зразки, вимагають ретельної підготовки, адже результат аналізу залежить від безлічі дрібниць. Наприклад, якщо при лабораторній оцінці якості зерна пробірки будуть недостатньо чистими, прилади можуть видавати неточні показники. А це вплине на затверджений клас і вартість продукту. Тому не варто недооцінювати важливість миття посуду – докладно підходите до процедури, адже ціна неуважності може бути висока.
Важлива складова успішного чищення лабораторного посуду, на додаток до базових знань – ключові відомості про механічні і хімічні методи видалення забруднень.
Якщо на стінках посуду немає накопичень жиру або смоли, можна виконувати механічне чищення щіткою або йоршиком з обполіскуванням теплою водою. Це недорого, але ефективно при стандартних забрудненнях.
Спочатку видалите з посуду залишки реагентів :
Далі очистите посуд щіткою або йоршиком без сильної дії на стінки і дно. І потім два-три рази промийте посуд в дистильованій воді – водопровідну не рекомендується використати із-за розсипу солей в ній. Ефективність механічного чищення багато в чому залежить від тривалості періоду між дослідженням і миттям – краще очищати посуд відразу ж після експерименту, щоб на її стінках і дні не залишилося застиглих речовин.
Для видалення жиру, смоли, олій і інших складних забруднень необхідно чистити посуд хімічними засобами:
Після обробки химсредствами обполіскуйте усі склянки, колби, мензурки і пробірки тільки дистильованою водою, як і при механічному очищенні, щоб узабезпечити посуд від розсипу мінеральних з’єднань.
Очищену тару можна просушувати двома методами:
Після завершення сушки візуально перевірте чистоту посуду – на ній не повинно бути патьоків і сторонніх включень. Щоб процедура підготовки посуду до нових досліджень завжди проходила успішно, обов’язково використайте спеціальне устаткування – миття або шафу з витягом і вбудованим миттям. Вибирайте меблі з фізично і хімічно стійких матеріалів – вона гарантує зручність і ефективність миття. Купити таку продукцію за вигідною ціною ви можете в “Аналит Прилад”.
Ми пропонуємо доставку в Київ і інші міста України, так що ви зможете оснастити свою лабораторію якісними меблями за доступною вартістю, незалежно від її місцерозташування.
Одним з необхідних елементів будь-якої лабораторії є мийки. Вони використовуються для промивання пробірок, устаткування і посуду. До хімічних мийок пред’являються підвищені вимоги. Вони мають бути стійкими до дії агресивних хімічних...
Exicator – це посудина, що дозволяє створювати оптимальні умови для підтримки хімічних реактивів в певному стані, а також підтримувати усередині околонулевой відсоток вологості. Облаштування ексикатора Посудина представлена у вигляді міцної...
Рівень вологості зерна пшениці безпосередньо впливає на її лежкость і особливості подальшої експлуатації. Контролювати максимально прийнятні показники допомагає використання переносних або стаціонарних приладів – вологомірів. Вимір значень в спеціальних лабораторіях...
Для того, щоб популярні серед населення продукти, виготовлені із зерна були смачними і корисними, необхідно ретельно перевіряти його якість. Цю процедуру проводять у декілька етапів, на кожному з яких оцінюють...
Вологість зерна є однією з найважливіших характеристик його якості. Збереження його споживчих властивостей при зберіганні має вирішальне значення для використання в харчових цілях. Важливо знати, у чому вимірюється вологість зерна...
Зерно – це основа продовольчого фонду будь-якої країни. Саме тому в Україні необхідно зробити усе можливе, щоб підвищити його виробництво, розвинути способи переробки сільськогосподарської продукції. На сьогодні більшість борошномельних підприємств...