У лабораторній роботі часто потрібно подрібнення різних матеріалів для проведення експериментів і аналізів. Наприклад, проводиться обробка речовин для отримання однорідних складів або роздроблення в рідинах грудочок, розчавлювання зерна, щоб досліджувати міру вологості. Це тільки невелика частина ситуацій, коли треба подрібнювати зразки. При цьому в кожному випадку потрібно не лише ступку з товкачиком, але і інше загальнолабораторне устаткування.
Це певний вид посуду. Застосовуються ступки в лабораторіях для самих різних цілей. Наприклад, проводиться подрібнення зерна, щоб провести аналіз міри його білизни або для дослідження числа падіння, а також вологості. Коли треба отримати з декількох зразків мелкофракционный склад. А також, якщо вимагається позбавитися від великої кількості грудочок різного розміру в рідині. У усіх цих ситуаціях і інших дослідженнях потрібно застосування ступки з товкачиком.
Посуд використовується при подрібненні різних матеріалів і речовин для отримання мікро гранул або порошку способом розчавлювання і механічного стирання. Застосовується при роботі з твердими сухими зразками (великих і дрібних розмірів), травами, речовинами різної щільності, пастами, в’язкими і сипкими елементами.
Тут треба враховувати декілька критеріїв:
Варто враховувати, що час подрібнення залежить від заданого фракційного складу. Якщо треба отримати мікро гранули, тоді тривалість процедури буде довше. Враховувати треба і об’єм (кількість) оброблюваного за раз матеріалу. У тому числі і фізико-хімічні характеристики продукту, яких належить вологість, твердість, щільність, пластичність і початкові розміри елементів, що піддаються механічному подрібненню.
Виріб прослужить значно довше, якщо його правильно підібрати для конкретної мети і забезпечити оптимальні умови зберігання. Лабораторні ступки бувають:
Вибираючи ступки для лабораторії, треба враховувати сферу діяльності і матеріали, з якими планується працювати. Таким чином, можна підібрати ідеальний виріб з тривалим терміном служби.
“АНАЛИТ ПРИЛАД” – виробник лабораторного розсів РЛУ- 4 Розсів лабораторний РЛУ- 4 рекомендується для використання в зернових лабораторіях, хлібоприймальних і переробних підприємств для: визначення зараженості зерна комахами в явній формі;визначення...
Універсальний газоаналізатор УГ- 2 призначений для виміру масових концентрацій шкідливих речовин в повітряному середовищі виробничих приміщень, промислової зони при аварійних ситуаціях, промислових викидах, місткостях і каналах за допомогою індикаторних трубок....
Призначення Пром- 1 Прес Пром- 1 – це малогабаритний прес для отримання проб методом віджимання з насіння рапсу, сої, іржі, кукурудзи, соняшнику і інших олійних зернових культур. Простий і надійний...
Сушарка пробірок СП- 1 призначена для сушки лабораторних пробірок після миття водою. Принцип роботи Сушка пробірок відбувається потоком теплого повітря, що подається з термовентиляционного пристрою через прорізи в штирях, на...
Уперше отриманням гібриду пшениці і іржі зайнявся британець А.С. Уилсон в 1875 році. Його метою було отримання зерна, що включає позитивні якості цих двох культур в одному організмі. Отримана рослина...
Сучасне рослинництво сильно відрізняється від того, що було навіть 10 років тому. Покращується сортність, виводяться нові сорти і культури, успішно супротивні хворобам і шкідникам, збільшуються урожаї. Разом з цим незмірно...
Аквадистилятор, або дистилятор – прилад для очищення води від сторонніх речовин і радіонуклідів. Процес дистиляції грунтований на випарі під дією температури і конденсації опадів, аналогічно тому, як кругообіг води відбувається...
Меблі для лабораторії – вид спеціалізованих меблів. Оскільки специфіка розміщення її визначена, так і окремої уваги вона вимагає при виборі. Складність полягає в тому, що умови експлуатації лабораторних меблів і...