Зернові культури забезпечують половину калорій, які споживає людина. Крім того, вони містять важливі сполуки, які корисні для здоров’я. В останні роки на світовому продовольчому ринку з’явився широкий спектр нових продуктів із зерна злаків для дієтичного харчування.
В останні роки у селекції зернових культур сформувалася тенденція, спрямована на поєднання в одному сорті високих біохімічних та агрономічних показників. Крім білка, зерна злаків багаті та іншими хімічними сполуками зі збалансованим складом хімічних компонентів, у тому числі жирних кислот, вітамінів груп В, А, Е та F, органічних сполук заліза, кальцію, фосфору, марганцю, міді, молібдену та інших мікроелементів.
Пшениця є одним із найпоширеніших і широко використовуваних зернових культур у світі.
Її можна використовувати для виробництва хліба, макаронних виробів, круп та багатьох інших продуктів.
Пшеничне борошно має різні типи залежно від вмісту білка та кількості глютену. Вищий вміст білка в борошні дає більш жорстке тісто, яке підходить для виробництва хліба та хлібобулочних виробів. Крім того, вона з пшениці виробляють крохмаль, солод, декстрозу, спирт та інші продукти.
Рис є основною культурою харчової промисловості у країнах Південно-Східної Азії. З нього виробляють рисове борошно, яке потім використовується для виробництва різних продуктів, включаючи рисові коржики, локшину та інші страви.
Рис також використовується для виробництва рисового молока, яке є популярним альтернативним продуктом для людей, які страждають на алергію на молоко тваринного походження.
Кукурудза є одним із найважливіших та найпоширеніших видів зерна у світі. З зерен кукурудзи виробляють кукурудзяне борошно та кукурудзяну крупу. Вона користується популярністю в Центральній та Південній Америці, де використовується для виробництва традиційних страв — тортильї, чіпсів та тамалі.
Овес є одним з найбільш поживних видів зерна і широко використовується для виробництва вівсяної крупи та вівсяного борошна. Вівсянка є джерелом клітковини та протеїну, а також містить важливі мікронутрієнти, такі як магній і фосфор. Овес містить поліфеноли, які діють як антиоксиданти та є потужним протизапальним засобом.
Ячмінь використовується для виробництва ячмінної крупи, також застосовується у виробництві пива та інших алкогольних напоїв. Ячмінна крупа — багате джерело клітковини, білка та багатьох інших поживних речовин.
Вона містить більше харчових волокон, ніж будь-яке інше зерно, а також безліч фітохімічних речовин і бета-глюкан розчинної клітковини. Ці антиоксиданти можуть допомогти:
Порівнюючи різні види зерна, можна помітити, що кожен з них має свої унікальні властивості та застосування у харчовій промисловості. Їх поєднує лише те, що вони є важливим джерелом харчування для людей. При виборі продуктів на основі зерна, важливо враховувати їхню поживну цінність та застосування в кулінарії.
Загалом, зернові культури відіграють важливу роль у харчовій промисловості та є невід’ємною частиною раціону багатьох людей. Вони надають не тільки енергію, а й багато необхідних поживних речовин, які допомагають підтримувати здоров’я.
Зернові культури забезпечують половину калорій, які споживає людина. Крім того, вони містять важливі сполуки, які корисні для здоров’я. В останні роки на світовому продовольчому ринку з’явився широкий спектр нових продуктів... porivnyalnyj-analiz-riznyh-vydiv-zerna-ta-yih-zastosuvannya-v-harchovij-promyslovosti Є сукупністю оригінальних інженерних рішень, підтверджених діючим патентом РФ, результатом тривалого конструкторського опрацювання і якісним підходом до виготовлення деталей і готового виробу, що проходить декілька стадій контролю і доведення. Отримуваний...
Компактне облаштування високої точності для швидкого виміру вологості зернових культур. Ідеальна якість роботи He – Lite було оцінене інститутом Держстандарту Росії. Попри те, що прилад був виготовлений в Німеччині, в...
Апарат (дільник зерна) призначений для перемішування зразка зерна і виділення з нього середніх і середньодобових проб, ділення середньої проби навпіл і виділення навішувань масою 25, 50 і 100г. Апарат є...
Зерно — один із найважливіших інгредієнтів у виробництві продуктів харчування. Хліб, крупи, макарони — лише кілька прикладів такої продукції. Якість цих продуктів безпосередньо залежить від показників зерна. Контроль якісних показників...
Вологість зерна є однією з найважливіших характеристик його якості. Збереження його споживчих властивостей при зберіганні має вирішальне значення для використання в харчових цілях. Важливо знати, у чому вимірюється вологість зерна...
Кукурудза — однорічна трав’яниста рослина, яку можна впізнати по товстому стеблі і качанам, наповненим їстівними жовтими зернами. На території колишнього Радянського Союзу цю злакову культуру почали вирощувати у другій половині...
При облаштуванні будь-якої лабораторії необхідно дотримуватися головного правила – раціонального використання наявного простору. Це залежить від різних чинників. Але особливу увагу вимагається приділяти саме вибору лабораторним меблям. В результаті можна...