Зернові культури забезпечують половину калорій, які споживає людина. Крім того, вони містять важливі сполуки, які корисні для здоров’я. В останні роки на світовому продовольчому ринку з’явився широкий спектр нових продуктів із зерна злаків для дієтичного харчування.
В останні роки у селекції зернових культур сформувалася тенденція, спрямована на поєднання в одному сорті високих біохімічних та агрономічних показників. Крім білка, зерна злаків багаті та іншими хімічними сполуками зі збалансованим складом хімічних компонентів, у тому числі жирних кислот, вітамінів груп В, А, Е та F, органічних сполук заліза, кальцію, фосфору, марганцю, міді, молібдену та інших мікроелементів.
Пшениця є одним із найпоширеніших і широко використовуваних зернових культур у світі.
Її можна використовувати для виробництва хліба, макаронних виробів, круп та багатьох інших продуктів.
Пшеничне борошно має різні типи залежно від вмісту білка та кількості глютену. Вищий вміст білка в борошні дає більш жорстке тісто, яке підходить для виробництва хліба та хлібобулочних виробів. Крім того, вона з пшениці виробляють крохмаль, солод, декстрозу, спирт та інші продукти.
Рис є основною культурою харчової промисловості у країнах Південно-Східної Азії. З нього виробляють рисове борошно, яке потім використовується для виробництва різних продуктів, включаючи рисові коржики, локшину та інші страви.
Рис також використовується для виробництва рисового молока, яке є популярним альтернативним продуктом для людей, які страждають на алергію на молоко тваринного походження.
Кукурудза є одним із найважливіших та найпоширеніших видів зерна у світі. З зерен кукурудзи виробляють кукурудзяне борошно та кукурудзяну крупу. Вона користується популярністю в Центральній та Південній Америці, де використовується для виробництва традиційних страв — тортильї, чіпсів та тамалі.
Овес є одним з найбільш поживних видів зерна і широко використовується для виробництва вівсяної крупи та вівсяного борошна. Вівсянка є джерелом клітковини та протеїну, а також містить важливі мікронутрієнти, такі як магній і фосфор. Овес містить поліфеноли, які діють як антиоксиданти та є потужним протизапальним засобом.
Ячмінь використовується для виробництва ячмінної крупи, також застосовується у виробництві пива та інших алкогольних напоїв. Ячмінна крупа — багате джерело клітковини, білка та багатьох інших поживних речовин.
Вона містить більше харчових волокон, ніж будь-яке інше зерно, а також безліч фітохімічних речовин і бета-глюкан розчинної клітковини. Ці антиоксиданти можуть допомогти:
Порівнюючи різні види зерна, можна помітити, що кожен з них має свої унікальні властивості та застосування у харчовій промисловості. Їх поєднує лише те, що вони є важливим джерелом харчування для людей. При виборі продуктів на основі зерна, важливо враховувати їхню поживну цінність та застосування в кулінарії.
Загалом, зернові культури відіграють важливу роль у харчовій промисловості та є невід’ємною частиною раціону багатьох людей. Вони надають не тільки енергію, а й багато необхідних поживних речовин, які допомагають підтримувати здоров’я.
Визначення числа падіння (по методу Пертена-Хагберга) в якості міри активності альфа-амилазы в зерні і борошні Метод визначення числа падіння (ЧП) є загальновизнаним стандартним методом визначення активності альфа-амилазы в зерні, борошні...
BINDER – світовий лідер з виробництва і постачань професійних температурних камер для наукових і виробничих лабораторій. Коли заходить мова про досягнення максимальної точності, забезпечити її може тільки одна температурна технологія:...
“АНАЛИТ ПРИЛАД” – виробник лабораторних сит Сита лабораторні випускаються з діаметром обичайки 300 мм і 200 мм відповідно. Усі сита мають санітарно-епідеміологічний висновок. Сита можуть застосовуватися в різних галузях...
Прилад ВМЦЛ- 12 вимірює вологість, маслянисту і натуру соняшнику, у зв’язку з цим він успішно використовується в процесі виробництва соняшникової олії, зберігання і сушки насіння. Рекомендується його використання для оцінки...
Зерно є першим етапом, джерелом багатьох популярних і корисних продуктів. Так, споживаний більшістю людей хліб – результат його обробки. Для того, щоб продукти були корисними і смачними слід з усією...
Рівень вологості зерна пшениці безпосередньо впливає на її лежкость і особливості подальшої експлуатації. Контролювати максимально прийнятні показники допомагає використання переносних або стаціонарних приладів – вологомірів. Вимір значень в спеціальних лабораторіях...
Під ситовим аналізом зазвичай розуміють розсівання будь-якого сипкого продукту або матеріалу для того, щоб визначити його склад. Для цього використовується набір сит з різною пропускною здатністю частинок та діаметром отворів....
Меблі для лабораторії – вид спеціалізованих меблів. Оскільки специфіка розміщення її визначена, так і окремої уваги вона вимагає при виборі. Складність полягає в тому, що умови експлуатації лабораторних меблів і...