Сучасне рослинництво сильно відрізняється від того, що було навіть 10 років тому. Покращується сортність, виводяться нові сорти і культури, успішно супротивні хворобам і шкідникам, збільшуються урожаї. Разом з цим незмірно підвищується роль аналізу зерна, олійного насіння, борошна, олії і інших продуктів на всіх стадіях виробництва: від приймання сировини до здачі готової продукції.
При цьому надзвичайно виросла роль невеликих індивідуальних фермерських господарств, які просто не можуть мати великих лабораторій, де можна проводити постійний аналіз, як на великих рослинницьких комплексах – зернових, олійних і так далі. Використання сторонніх лабораторій також не завжди виправдане – це складний, громіздкий і дорогий процес.
Для цього був створений унікальний прилад, який з легкістю і вигодою вирішує усі аналітичні завдання, – Infratec 1241.
Спробуємо відразу ж виділити найбільш сильні характеристики цього аналітичного приладу :
Універсальність Инфратек 1241 полягає в тому, що він використовує практично необмежену кількість калібрувань, які вимірюють усі необхідні параметри : від білку і вологості до клейковини і крохмалю, від маслянистої і зольності до числа зелені і світла. Прилад може використовуватися на будь-якому етапі, у будь-якій ланці агросектора, в переробці, торгівлі, виробництві борошна, рафінуванні олії, виведенні нових сортів.
Особливо треба відмітити можливість застосування додаткових модулів :
Постійні калібрування, висока стабільність приладу дозволяють отримувати результати практично відразу, незалежно від виду зразків, навколишньої температури, вологості і інших умов. У таблиці показані стабільні результати вимірів зразків за різних температурних умов:
Білок, strong> | Еталон | |||||
Зразок пшениці | Infratec 1241 | |||||
– 5 °C | 5 °C | 24 °C | 40 °C | 45 °C | ||
1 | 10.5 | 10.5 | 10.6 | 10.7 | 10.8 | 10.7 |
2 | 11.5 | 11.4 | 11.4 | 11.3 | 11.3 | 11.5 |
3 | 12.5 | 12.4 | 12.3 | 12.2 | 12.3 | 12.5 |
4 | 13.5 | 13.4 | 13.3 | 13.2 | 13.4 | 13.4 |
5 | 15.4 | 15.4 | 15.4 | 15.3 | 15.4 | 15.4 |
Инфратек 1241 – прилад, яким управляти дуже легко. Зразки просто завантажуються в приймальний контейнер, осередки автоматично налаштовуються на потрібну довжину. Якщо це рідкий або сипкий матеріал, вибирається відповідний додатковий модуль. Потім прилад підключається до джерела живлення. Через хвилину, а то і раніше, ви отримуєте результати аналізу, не докладаючи до цього ніяких зусиль.
З цим приладом легко впорається будь-який працівник, що навіть не має ніякої підготовки. Це дуже важливо, оскільки Infratec 1241 використовується не лише під час приймання зерна, але і у виробничому процесі, а також на стадії здачі готової продукції. І у будь-який момент можна провести усі виміри, не задіюючи одного і того ж працівника в різних місцях.
Прилад позбавлений такого недоліку, як обов’язкова попередня підготовка зразків. Немає ніякої необхідності просушувати пробу, Инфратек 1241 відмінно справляється з вологим зерном, що абсолютно не позначається на кінцевому результаті.
Один з головних моментів, що визначають досконалість цього приладу, являється постійна наявність будь-яких калібрувань для усіх продуктів. При цьому проводяться виміри за усіма існуючими параметрами. Калібрування не залежать від зміни досліджуваного матеріалу, сорту і різновиду зерна, погодних умов. Вони стабільні без зрушень і удосконалень. Єдиним змінам для цієї важливої складової являється постійне оновлення і розширення бази з урахуванням нової сировини і останніх даних, появи нових культур і сортів.
Калібрування розроблені по унікальній системі штучних нейронних мереж – ANN, з урахуванням усіх світових стандартів і розробок дослідників всього світу, і містять більше 50 тисяч зразків і більше 20 урожаїв, що дає неперевершену точність вимірів.
Дуже важливе те, що Infratec 1241 однаково добре аналізує як цілісні зерна, так і борошно. Для цього не треба задіяти різні прилади, досить просто використати спеціально пристосований додатковий модуль.
Максимальна точність вимірів забезпечується методом стабілізації, який забезпечує збереження калібрувань при перенесенні між приладами. Цей аналізатор не вимагає регулювань для підтримки певної точності. При довгій, багаторічній експлуатації точність вимірів зберігається практично в незмінному вигляді. Вони ніяк не залежать від умов роботи і місцезнаходження приладу.
Дуже важливе збереження точності не лише в різних умовах, але і при використанні різних приладів, об’єднаних в мережу. Така мережа, що об’єднує багато приладів в різних місцях, за різноманітних умов, завжди дає рівні результати для однакової продукції. Безліч приладів Инфратек 1241 контролюються центром управління цієї мережі і дають на виході рівну продуктивність для усіх пристроїв, об’єднаних в мережу.
При цьому значно зменшується вартість калібрувань, витрати праці, а процеси управління сильно спрощуються.
Максимальна захищеність від вітру і пилу має дуже велике значення для такого приладу. Виміри різних параметрів вимагається проводити постійно, іноді прямо на відкритих майданчиках. Чим частіше ви контролюєте процес, тим кращої якості буде продукція на виході, відповідно – вище ваш прибуток.
Особливо важлива можливість застосування приладу в польових умовах для фермерських господарств. Кожен фермер хоче отримати найбільший урожай, при цьому якість зерна має дуже важливе значення. Щоб не залежати від сторонніх лабораторій і мати можливість контролю за урожаєм у будь-який момент, для фермерів дуже зручно використати цей прилад. Тому можливість застосування Infratec 1241 не лише в лабораторних умовах, але і на елеваторі, навантажувальному майданчику і так далі стає ще однією характеристикою в його користь.
Ще одним надзвичайно важливим параметром роботи приладу є його універсальність. Одно і те ж пристрій вимірює багато параметрів, характерних для зерна, борошна або олійного сім’я. Кожен вимір не вимагає спеціальних налаштувань або додаткових вузлів. Ви просто набуваєте значень крохмалю, клейковини, білку і інших показників на дисплеї приладу.
Особливе значення прилад має у борошномельному виробництві. Переробка зерна у борошно – складне завдання, причому складність полягає не стільки в технології помелу, скільки в дотриманні усіх ключових параметрів на будь-якій стадії процесу, оскільки щонайменше відхилення від норми, скажімо, білка на 0,1 може вплинути на якість і вартість усієї випущеної продукції.
Білок є одним з основних показників якості зерна : він, як і вологість, вимірюється відразу при вступі партії сировини на виробництво. Коли починається процес подання зерна на помел, також важливо контролювати його показники, які могли змінитися в процесі відлежування зерна. Велике значення має постійний контроль за бушельною вагою – це базова характеристика якості зерна, вона визначає індекс потенціалу помелу. Цей параметр визначається такими характеристиками, як
Відмітимо також, що прилад застосовується не лише для пшеничного або житнього борошна, але і для контролю за виробництвом борошна з кукурудзи, рису, соєвого шроту, манної крупи і інших. Для кожної з них є свої калібрування, набори потрібних характеристик. Infratec 1241 настільки універсальний, що неможливо знайти вид сировини, недоступний для його аналізу!
Окрім зернового і борошномельного виробництва, надзвичайно важливою галуззю є виготовлення рослинної олії для харчових і технічних потреб. Олію отримують зазвичай з таких культур, як:
Основними культурами для отримання високоякісної харчової олії є соняшник, оливки і кукурудза. При цьому дуже важливо отримати перше віджимання високоякісної олії для харчової продукції вищого сорту. Тут важливо проводити своєчасний аналіз на усіх етапах віджимання, щоб не забруднити високоякісний продукт і вчасно відвести потік олії невисокої якості для створення технічних сумішей.
Використовуючи прилад під час приймання олійного сім’я, ви відразу можете визначити усі його властивості і характеристики, а отже, справедливу ціну приймання. Ви на сто відсотків будете упевнені в точності вимірів і правильності характеристик, і виходячи з цього розуміти істинну цінність сировини, що приймається.
Так само варто стежити за процесом рафінування, де відбувається видалення з продукту вільних жирних кислот. Тут дуже важливий постійний контроль параметрів, пов’язаних із застосуванням агентів для цього процесу. Їх надлишок приведе до зменшення кількості першосортної олії, а недолік – до погіршення якості готового продукту.
Просто неможливо користуватися послугами сторонньої лабораторії так часто – передусім відбувається втрата дорогоцінного часу. Оперативне застосування приладу Инфратек 1241 дозволить строго контролювати цей і інші процеси на всіх стадіях, отримувати оптимальну кількість високоякісного продукту, визначати його справедливу ціну, тобто і продавати з максимальним прибутком.
При цьому кількість вимірів цим приладом практично не дає збільшення витрат : Инфратек 1241 простий в управлінні, необмежений в можливостях, не затратен в експлуатації. Маючи на озброєнні такий прилад, ви значно підвищите цінність готової продукції без зайвих витрат.
Таким чином можна легко переконатися, що придбання Инфратек 1241 однаково вигідно як для великих господарств, так і для фермерів. Разові витрати на його придбання швидко окупляться, а обслуговування практично ніяких витрат не вимагає. Вигода його використання очевидна!
Визначення числа падіння (по методу Пертена-Хагберга) в якості міри активності альфа-амилазы в зерні і борошні Метод визначення числа падіння (ЧП) є загальновизнаним стандартним методом визначення активності альфа-амилазы в зерні, борошні...
Градуйовані мірні циліндри – циліндричні посудини різної місткості з нанесеними на зовнішній стінці діленнями, що вказують об’єм в кубічних сантиметрах або миллилитрах. Зазвичай використовуються циліндри місткістю від 5 до 2000...
Призначений для визначення групи якості клейковини пшениці за її властивостями протидіяти деформуючому навантаженню певної величини при стискуванні між двома площинами в плині деякого часу. Технічні характеристики: Межа виміру залишкової деформації,...
Призначена для механізованого замісу тіста при визначенні кількості і якості клейковини в цельномолотом зерні і борошні по ГОСТ 13586.1-68 і ГОСТ 27839-88.Тестомісилка У1-ЕТВ призначена для механізованого замісу тіста з борошна...
Оцінка якості борошна проводиться за простою схемою. Розглянемо детальніше кожен критерій. Вологість Сухе борошно (до 14может зберігатися цілий рік, середньо-суха (14,5-15,5 – тільки в прохолодний період, а ось волога (15,5-17...
До вибору лабораторного посуду слід підходити відповідально. Для того, щоб визначитися з купівлею, недостатньо врахувати лише співвідношення ціни і якості товарів. Важливо, щоб посуд відповідав наступним вимогам: безпека; міцність; точність....
Ефективність, зручність і безпека роботи в лабораторії безпосередньо залежать від характеристик використовуваних меблів. Враховуючи специфічні умови експлуатації, до неї висуваються спеціальні вимоги по частині функціональності, якості матеріалів, гігієнічності і іншим...
У будь-якій лабораторії існує безліч різних апаратів. Один з необхідних – це сушарна шафа. Що це таке зрозуміти нескладно. Сушарні шафи використовуються для сушки самих різних предметів – хімічних інгредієнтів,...