Стрімкий розвиток зернового бізнесу зобов’язує виробників сільгосппродукції обладнати сучасні лабораторії, які дозволять визначати якість зерна згідно зі встановленими вимогами. У свою чергу, це дозволить підвищити рівень конкурентоспроможності на аграрному ринку.
Як заявляє Ольга Дзюба, експерт ринку лабораторного устаткування, щоб підвищити якісні показники пшениці, підприємства, які є важливими експортерами продукції на внутрішній і зовнішній ринки, повинні мати необхідний мінімум техніки і допоміжних інструментів. Інакше, за її словами, виробник зерна зазнає значних фінансових втрат, і навіть із-за одного неточного показника товар першого класу може перетворитися на другий або третій.
На думку експерта усередині господарства можна створити цілком сучасну лабораторію, яка буде оснащена як мінімум двадцятьма одиницями основного устаткування, а також інструментами допоміжного типу :
Цей набір дозволить визначати якісні показники зернової культури згідно з вимогами Госту, що цілком відповідає визначенню стандартної лабораторії, як стверджує Ольга Дзюба.
Стосовно фінансових витрат фахівець відмічає, що повний список необхідного устаткування, зокрема українського виробництва, обійдеться для облаштування лабораторії виробникові в 6 тисяч доларів. При цьому вкладені кошти сповна окупляться на 1,5 тисяч тонн зернових за умови, що дотримані усі вимоги за якістю, а продукція відповідає вищому класу.
Валентина Соболь, начальник лабораторії, також повідомляє, що одним з ключових чинників конкурентоспроможності в зерновому бізнесі України є наявність на елеваторі повністю обладнаного приміщення для досліджень продукції. Працюючи на зерновому ринку і відстежуючи нововведені вимоги за якістю зерна, фахівці ТОВ “Бориваж” створили на підприємстві виробничо-технологічну лабораторію.
Згідно з положеннями стандартів і технічних регламентів вона оснащена імпортним, а також вітчизняним сучасним устаткуванням, яке дозволяє проводити аналізи широкого спектру за показниками якості зернових культур. Серед обов’язкової і додаткової техніки в лабораторії встановили інфрачервоні аналізатори “Infratek 1241” шведської компанії FOSS для прискорення визначення даних по зернових і обробки проб, що також потрібне для міжнародного визнання результатів.
За словами експерта, ці прилади відрізняються високою точністю і менш ніж за хвилину здатні визначити наступні показники:
Крім того, лабораторія оснащена:
В.Соболь стверджує, що таким чином, висококваліфікований персонал при оснащенні лабораторії високоточним устаткуванням зможе виконувати аналізи і отримувати точні результати за якісними показниками зернових культур згідно з передбаченими державними стандартами ДСТУ і ГОСТ.
Джерело: https://www.apk – inform.com/
Стрімкий розвиток зернового бізнесу зобов’язує виробників сільгосппродукції обладнати сучасні лабораторії, які дозволять визначати якість зерна згідно зі встановленими вимогами. У свою чергу, це дозволить підвищити рівень конкурентоспроможності на аграрному ринку.... dumka-ekspertiv-agrariyam-ukrayiny-neobhidno-oblashtuvaty-suchasni-laboratoriyi Оскільки вологість рисового лушпиння може відрізнятися від вологості рисового зерна, то для підвищення точності виміру перед приміщенням у вологомір рис рекомендується заздалегідь лущити. Для проведення цієї операції вологоміри рису опційно...
Комплект хлібопекарського лабораторного устаткування призначений для використання у виробничих лабораторіях хлібозаводів, управліннях Державної хлібної інспекції для пробної випічки хлібобулочних виробів при відробітку технологічних процесів і контрольних аналізів якості виробів, що...
Зважування і розрахунок з використанням якісних вагів є точним, ефективним і зручним методом. При цьому габарити і форми приладу не грають ключової ролі. Середню масу можна знайти наступним шляхом –...
Однією з найважливіших галузей, що становлять економіку України, є сільське господарство. Левова частка в ньому відводиться вирощуванню та переробці зерна. Для перевірки якості самого зерна та продуктів, отриманих в результаті...
Повноцінна робота сучасного хлібопекарського або кондитерського підприємства неможлива без наявності промислової тестомісилки – машини для замісу тіста, ефективно зменшуючою трудозатратность усього виробництва. Не обходяться без цього апарату і лабораторії, працюючі...
Призначення муфельної печі – нагрівання до заданої температури різних матеріалів. Конструктивною особливістю нагрівального пристосування є наявність так званого муфеля – термостійкого матеріалу, що розмежовує робочий простір печі та оброблюваний зразок....
У промисловості та інших сферах нерідко виникає потреба у вимірюванні вологості повітря заради дотримання певних вимог до клімату в приміщенні. Вимірювання виконується за допомогою спеціальних приладів — психрометрів та гігрометрів....