Деякі види матеріалів слід перевіряти на хімічну взаємодію з певними компонентами. Для цього необхідно подрібнити сировину до певних розмірів за допомогою механічного дроблення на більш дрібні частинки, а потім довести до порошкоподібного стану. Для цього в лабораторіях застосовують як ручні ступки, так і механічні млини. Лабораторні млини використовують для зменшення розміру досліджуваного матеріалу, забезпечуючи його активнішу участь у хімічних реакціях.

Лабораторні млини, як правило, включають кілька роторів з різними параметрами. Кожен ротор обертається у своєму напрямку. Речовини потрапляють у центр млина, де розташований найменший ротор з отворами в його стінках. Коли частинки проходять через інші ротори, розташовані ближче до краю, вони зменшуються в розмірі за рахунок численних зіткнень між собою і зі стінками. Високоякісні млини включають в себе роторні пластини з матеріалів з високою зносостійкістю.
Таке обладнання знаходить застосування в лабораторіях і організаціях, що займаються вивченням і експертизою в різних галузях:
Для дослідження лікарських засобів, їхнього складу і компонентів необхідно підготувати пробу у вигляді дрібнофракційного матеріалу. Лабораторні млини допомагають досягти необхідного ступеня дисперсності для таких аналізів.
У будівельних лабораторіях млини використовуються для перевірки якості багатокомпонентних матеріалів. З їхньою допомогою подрібнюються проби цегляної крихти, щебеню і кераміки, що дає змогу не тільки визначити точний склад і пропорції вихідних матеріалів, а й оцінити їхню якість.
В екологічному контролі лабораторні млини застосовуються для подрібнення ґрунту, мінералів і біоматеріалів.
Лабораторії, що займаються аналізом продуктів харчування і сільського господарства, використовують млини для подрібнення макаронних виробів, жому і сільськогосподарських культур, що необхідно для подальших досліджень.
Залежно від сфери застосування і необхідного ступеня подрібнення, лабораторні млини ділять на різні типи:
Кульові млини призначені для розмелювання твердих речовин і матеріалів. Їх конструкція включає вісь, на якій встановлюється обертова розмельна камера (барабан), що обертається. Усередині камери розміщуються помольні кулі або стрижні зі сталі, чавуну або кераміки. Під час обертання барабана кулі подрібнюють матеріал до дрібних фракцій. Такі млини часто використовуються в будівельних лабораторіях і на підприємствах гірничодобувної галузі.
Основна особливість ножових млинів – це наявність ножів у розмелювальній камері, які подрібнюють матеріал за допомогою крутного моменту, створюваного обертанням вала ротора. Ножові млини найчастіше використовуються для розмелювання полімерних матеріалів і волокнистих речовин рослинного походження.
Циклонні млини призначені для подрібнення зерна з вологістю менше ніж 20% і комбікормів з низьким вмістом жиру. Особливістю цих млинів є циклонне очищення, яке відокремлює подрібнені фракції від дрібних частинок.
Конструкція аналітичних млинів включає два комплекти ножів: ріжучий та ударний. Така система дає змогу подрібнювати широкий спектр матеріалів, включно з м’ясними продуктами, клейкими та в’язкими речовинами, а також пористими предметами. Для полегшення очищення і захисту розмельної камери ці млини зазвичай роблять водонепроникними. Вони часто використовуються в харчових і фармацевтичних лабораторіях.
Під час вибору різновиду лабораторного млина важливо враховувати його розміри, продуктивність і конфігурацію. Ознайомитися з характеристиками моделей можна в нашому каталозі. Менеджери компанії «Аналіт Прилад» із задоволенням нададуть консультацію і допоможуть вибрати відповідне обладнання!
Деякі види матеріалів слід перевіряти на хімічну взаємодію з певними компонентами. Для цього необхідно подрібнити сировину до певних розмірів за допомогою механічного дроблення на більш дрібні частинки, а потім довести... yak-vyznachyty-yakist-zerna-pshenyczi-2 НЕ ПОСТАЧАЄТЬСЯ Вологомір призначений для безперервного виміру вологості різних продуктів безпосередньо в технологічному потоці використовуючи особливо точний мікрохвильовою метод. Використовується для досягнення ефективного контролю і управління процесом сушки на різних...
Бюретка для титрування типу Шиллинга/бюркле. Універсальний помічник в лабораторіях, гальваніку, станціях водопідготовки, освітлювальних установках, в польових дослідженнях і так далі Класу В, юстирується на Ех. Синє кільцеве ділення Colodur. небъющаяся,...
Надійне експрес визначення ГМО та мікотоксинів. Сфера застосування: контроль якості зерна та зерно продуктів, кормів для тварин. Для отримання кількісної оцінки вмісту ГМО або мікотоксинів експрес методом доцільно використовувати AgraVision...
Ступка і товкачик фарфорові застосовуються для тонкого подрібнення трав, пігулок, невеликих кількостей твердих речовин і ретельного перемішування декількох речовин. Для ефективності подрібнення і розтирання внутрішня поверхня ступки не покривається глазур’ю...
Кукурудза — однорічна трав’яниста рослина, яку можна впізнати по товстому стеблі і качанам, наповненим їстівними жовтими зернами. На території колишнього Радянського Союзу цю злакову культуру почали вирощувати у другій половині...
Зерно має властивість проростати. Це може відбуватися в результаті неправильного зберігання або ще під час дозрівання, якщо цьому посприяють атмосферні умови – рясні дощі, тумани, висока вологість повітря і так...
У промисловості та інших сферах нерідко виникає потреба у вимірюванні вологості повітря заради дотримання певних вимог до клімату в приміщенні. Вимірювання виконується за допомогою спеціальних приладів — психрометрів та гігрометрів....
Олійні культури займають особливе місце в сільському господарстві світу та України і є не лише важливою групою сільськогосподарських рослин, а й стратегічним ресурсом, що впливає на продовольчу та енергетичну безпеку...