Деякі види матеріалів слід перевіряти на хімічну взаємодію з певними компонентами. Для цього необхідно подрібнити сировину до певних розмірів за допомогою механічного дроблення на більш дрібні частинки, а потім довести до порошкоподібного стану. Для цього в лабораторіях застосовують як ручні ступки, так і механічні млини. Лабораторні млини використовують для зменшення розміру досліджуваного матеріалу, забезпечуючи його активнішу участь у хімічних реакціях.
Лабораторні млини, як правило, включають кілька роторів з різними параметрами. Кожен ротор обертається у своєму напрямку. Речовини потрапляють у центр млина, де розташований найменший ротор з отворами в його стінках. Коли частинки проходять через інші ротори, розташовані ближче до краю, вони зменшуються в розмірі за рахунок численних зіткнень між собою і зі стінками. Високоякісні млини включають в себе роторні пластини з матеріалів з високою зносостійкістю.
Таке обладнання знаходить застосування в лабораторіях і організаціях, що займаються вивченням і експертизою в різних галузях:
Для дослідження лікарських засобів, їхнього складу і компонентів необхідно підготувати пробу у вигляді дрібнофракційного матеріалу. Лабораторні млини допомагають досягти необхідного ступеня дисперсності для таких аналізів.
У будівельних лабораторіях млини використовуються для перевірки якості багатокомпонентних матеріалів. З їхньою допомогою подрібнюються проби цегляної крихти, щебеню і кераміки, що дає змогу не тільки визначити точний склад і пропорції вихідних матеріалів, а й оцінити їхню якість.
В екологічному контролі лабораторні млини застосовуються для подрібнення ґрунту, мінералів і біоматеріалів.
Лабораторії, що займаються аналізом продуктів харчування і сільського господарства, використовують млини для подрібнення макаронних виробів, жому і сільськогосподарських культур, що необхідно для подальших досліджень.
Залежно від сфери застосування і необхідного ступеня подрібнення, лабораторні млини ділять на різні типи:
Кульові млини призначені для розмелювання твердих речовин і матеріалів. Їх конструкція включає вісь, на якій встановлюється обертова розмельна камера (барабан), що обертається. Усередині камери розміщуються помольні кулі або стрижні зі сталі, чавуну або кераміки. Під час обертання барабана кулі подрібнюють матеріал до дрібних фракцій. Такі млини часто використовуються в будівельних лабораторіях і на підприємствах гірничодобувної галузі.
Основна особливість ножових млинів – це наявність ножів у розмелювальній камері, які подрібнюють матеріал за допомогою крутного моменту, створюваного обертанням вала ротора. Ножові млини найчастіше використовуються для розмелювання полімерних матеріалів і волокнистих речовин рослинного походження.
Циклонні млини призначені для подрібнення зерна з вологістю менше ніж 20% і комбікормів з низьким вмістом жиру. Особливістю цих млинів є циклонне очищення, яке відокремлює подрібнені фракції від дрібних частинок.
Конструкція аналітичних млинів включає два комплекти ножів: ріжучий та ударний. Така система дає змогу подрібнювати широкий спектр матеріалів, включно з м’ясними продуктами, клейкими та в’язкими речовинами, а також пористими предметами. Для полегшення очищення і захисту розмельної камери ці млини зазвичай роблять водонепроникними. Вони часто використовуються в харчових і фармацевтичних лабораторіях.
Під час вибору різновиду лабораторного млина важливо враховувати його розміри, продуктивність і конфігурацію. Ознайомитися з характеристиками моделей можна в нашому каталозі. Менеджери компанії «Аналіт Прилад» із задоволенням нададуть консультацію і допоможуть вибрати відповідне обладнання!
Аквадистилятор призначений для виробництва дистильованої води в аптеках, лікарнях, лабораторіях і в інших установах усіх галузей народного господарства, де є потреба в дистильованій воді. Аквадистилятор електричний ДЭ з нержавіючої сталі...
Розсів РЛУ- 1 використовується в лабораторіях ГХІ, хлібоприймальних і зернопереробних підприємств, на хлібозаводах, в кондитерській, харчовій, комбікормовій і тютюновій промисловості, в сільському господарстві, фармакології і хімічній промисловості. У галузі хлібопродуктів...
Стрімкий розвиток зернового бізнесу зобов’язує виробників сільгосппродукції обладнати сучасні лабораторії, які дозволять визначати якість зерна згідно зі встановленими вимогами. У свою чергу, це дозволить підвищити рівень конкурентоспроможності на аграрному ринку....
Вологість – ключовий показник якості пшениці, який впливає на поживність зерна, потенціал його переробки і тривалість зберігання. Цей параметр необхідно регулярно контролювати з допомогою вологоміра зерна високої точності калібрування. Щоб...
У будь-якій лабораторії існує безліч різних апаратів. Один з необхідних – це сушарна шафа. Що це таке зрозуміти нескладно. Сушарні шафи використовуються для сушки самих різних предметів – хімічних інгредієнтів,...
Вологоміри зерна, залежно від калібрування, використовують для аналізу зернових, олійних культур, бобів, насіння, в харчовій промисловості і тому подібне способом узяття проб на диэлектродный щуп з пластів при прибиранні культур,...