Заказать звонок

    Уточнить цену

      Обратный звонок
      Обратный звонок

      Фермери, які займаються вирощуванням кукурудзи, пшениці, ячменю і інших зернових культур, які затребувані як на внутрішньому, так і експортному ринку, після збору урожаю сільськогосподарською технікою, зберігають зерно в елеваторі. А вже звідти відбувається постачання на млини, заводи комбікорму і не лише, але тільки після проведення лабораторного аналізу, що підтверджує якість продукції. Перед тим, як використати елеватор, необхідно знати, що це таке, і принцип його роботи.

      Як працює елеватор?

      Елеватором називається промислове зерносховище, в конструкції і облаштуванні якого враховуються усі техпроцессы, що гарантують прийом, підготовку, зберігання і організацію відпустки зерна. Принцип елеватора у сфері АПК – певний алгоритм технологічних процесів.

      1. Прийом зерна. Може здійснюватися з транспорту будь-якого виду. У заготівельних елеваторах для господарств частенько створюється проект автомобільного пункту розвантаження в приймання і бункеры. На перевалочних елеваторах можуть бути організовані причали і ж/д шляхи.
      2. Обробка і підготовка. Завдяки конструкції елеватора можна займатися очищенням зернової купи, сушкою в зерносушарках, сортуванням по розмірах. Залежно від джерел вступу зерна можна використати комплекси ЗАВ і КЗС, шахтні зерносушарки, устаткування аспіраційного типу.
      3. Зберігання. Головна функція – проект зерносховища створюється на основі силосів з металу з внутрішніми і зовнішніми системами забезпечення.
      4. Відвантаження зерна. Елеватор є логістичним вузлом, оснащеним комплексом засобів для відпустки матеріалу у будь-яких об’ємах із застосуванням транспортерів, пневморукавов, бункерів. Склад пристрою визначається об’ємами зберігання зерна і транспортними можливостями відпустки.

      Елеватори потрібні з метою рішення комплексних завдань по зберіганню зерна, їх функціонал може відрізнятися з урахуванням особливостей логістики, зерна, розташування на місцевості і прив’язки до інших об’єктів.

      Типи елеваторів

      Зернові елеватори діляться на декілька видів, що залежить від їх цільового призначення.

      • заготівельні або хлібоприймальні (місткість складає 15-100000 т, прийом від господарств зернових культур, займаються очищенням, сушкою і відвантаженням споживачеві);
      • виробничі (місткість 10-150000 т, їх будують при млинах, круп’яних, комбікормових, крахмалопаточных заводах і не лише;
      • базисні (об’єм 100-150000 т, використовуються для довгого зберігання зернових мас отримуваних і таких, що перевозяться з допомогою ж/д транспорту вагонами);
      • портові і перевалочні (об’єм 50-100000 т, їх зводять на ділянках перевалки зерна з одного виду транспорту на інший. Такими є морські порти, великі ж/д станції).

      Принцип роботи зернового елеватора

      Корпуси зерносховища блокуються між собою і з административно-производственным будівлею, де знаходиться усе транспортне і технологічне устаткування.

      Етапи принципу роботи зерносховища :

      1. Прийом і підробка зерна. Доставка здійснюється на автомобільному, залізничному або водному транспорті. Розвантаження роблять спецпристроями.
      2. Обробка зерна. Після зважування зернова культура, яка поступила в робочу вежу за допомогою норій проходить через зерноочистительные машини-сепаратори, избавляясь від різних домішок.
      3. Зберігання урожаю після збору на елеваторі. Його зберігають в силосах, частина з яких оснащена оборудованиями для дезинфекції і активної вентиляції. Температуру зернового продукту вимірюють термоподвесками, установка яких здійснюється на різних рівнях.