Заказать звонок

    Уточнить цену

      Обратный звонок
      Обратный звонок

      de43f9f8b17516ba51e7f5396b737db6 Що сприяє улчшению якості білку в зерні?Кількість білку в зерні і його якість безпосередньо залежить від багатства грунту азотом. Сірка, цинк і марганець є складовими частинами амінокислот і мають важливе значення для метаболізму рослин. Також є назад-пропорційна залежність між врожайністю на одиницю площі і рівнем білку в зернах.

      Для підтримки високих показників білку слід ретельно планувати врожайність і використати добрива. Упізнати фактичний його рівень можна з допомогою аналізаторів білку.

      3eab15c93efd277e75097d1184b4261c Що сприяє улчшению якості білку в зерні?

      Роль азоту у формуванні білку

      Азот – основний складовий елемент в структурі амінокислот, з яких будуються білкові молекули. Головним завданням управління якістю білку є вироблення глютену і його компонентів : альбуміну, глютеина, глобуліну і гліадину. Його зміст в харчовій пшениці повинен складати 12-13ли вище. Для кормової прийнятний показник 11Уровень білку залежить від азоту безпосередньо і змінюється по формулі 1а кожні 50 кг N на гектар. Підтримка рівня досягається наступними діями:

      • контроль фактичного відсотка білку в зерні на різних етапах зростання;
      • розрахунок на підставі отриманих даних необхідної кількості добрив;
      • своєчасне внесення добрив на потрібних стадіях розвитку за шкалою Задокса.

      Терміни добрива грунтів такі ж важливі, як і кількість. Якщо мета полягає в підвищенні врожайності – треба удобрювати на ранніх, 25-32 фазах, до приросту білкової маси призводить внесення на 37-39 фазах. Важлива достатня кількість азоту в тканинах листя. Якщо спостерігається його недолік – можлива зовнішня, не коренева підгодівля на 70 фазі по Задоксу.

      Кількість добрив, що вносяться, різниться залежно від виду грунтів. Орієнтовні цифри для мінеральних грунтів: 25 кг на тонну або 200 кг на гектар для продовольчої пшениці, 23 кг на тонну або 184 кг на гектар для фуражної.

      1d15a10198329c0fa797edfde1ce626d Що сприяє улчшению якості білку в зерні?

      Сірка, марганець і цинк

      Сірка – важливий елемент білкової структури, безпосередньо сприяючий його активній освіті. Входить до складу амінокислот, що підвищують цінність борошна з пшениці – метіоніну, цистеїну, лізину, треоніну. Цинк і марганець активізують азотний обмін в метаболізмі рослин. Більше азоту бере участь в синтезуванні білків.

      Виробникові необхідно стурбуватися оптимальним внесенням азотосодержащих добрив в потрібні для формування зерна терміни. Також потрібне сірчане живлення, для поліпшення засвоюваності азоту.