Заказать звонок

    Уточнить цену

      Обратный звонок
      Обратный звонок

      Подрібнення матеріалів – часта практика при проведенні безлічі лабораторних аналізів і експериментів. Розчавлювання зерна для дослідження вологості, числа падіння або міри білизни, обробка речовин до однорідних складів, роздроблення грудочок в рідинах – лише частина ситуацій, коли потрібно подрібнення досліджуваних зразків. І в кожному випадку не обійтися без особливого пристрою – ступки з товкачиком.

      Ви можете недорого купити її в “Аналит Прилад” з доставкою в Київ і інші міста України, а перед цим рекомендуємо ознайомитися з особливостями і класифікацією виробів.

      Види і характеристики лабораторних ступок

      Ступка – допоміжний лабораторний посуд, призначений для ручного подрібнення малих об’ємів речовин різної твердості до необхідного мелкофракционного стану. За формою пристрій нагадує півсферичну чашу – із звуженою основою і стінками, що розширюються до країв. Діаметр і висота посуду можуть варіюватися. Півсферична чаша доповнюється товкачиком – спеціальним пристосуванням довгастої форми, яке під тиском змізерніє досліджувані речовини.

      У сучасних лабораторіях можуть використовуватися різні види ступок. Традиційною вважається класифікація за матеріалами виготовлення. Найпоширеніші типи:

      • Фарфорові – найбільш затребувані пристрої для подрібнення лікарських препаратів, хімічних реактивів, різних видів твердої і в’язкої сировини. Для ефективності дроблення робочі поверхні мають шорстку фактуру.
      • Скляні – пристрої з неглазурованими внутрішніми поверхнями, які підходять для роботи з порошковими сумішами.
      • Металеві – високоміцні вироби, рекомендовані для подрібнення великих фрагментів твердих речовин.
      • Агатові – моделі з хімічно стійкого і міцного каменю для дроблення середньо- і високотвердих матеріалів.

      Щоб купити ступку з оптимальними робітниками властивостями конкретно для ваших завдань, звертайте увагу на такі характеристики виробів :

      • твердість – стійкість до механічного тиску і ударів;
      • щільність і стійкість до стирання;
      • хімічна стійкість – інертність до досліджуваних лабораторних складів.

      Також враховуйте вагу ступки : чим важче робочий посуд, тим вона зручніше для дроблення речовин.

      Особливості використання лабораторних ступок

      Ступка з товкачиком – багатозадачний вид лабораторного посуду, який можна використати для найрізноманітніших цілей. Треба подрібнити зерно, щоб потім без погрішностей провести аналіз його білизни або числа падіння? Чи з декількох речовин отримати однорідний мелкофракционный склад? Чи позбавитися від грудочок в рідині? У усіх цих і багатьох інших практиках вам допоможе ступка з товкачиком. Посуд може використовуватися для подрібнення матеріалів двома способами : стиранням і розчавлюванням.

      Вона підходить для роботи з сухими твердими матеріалами, в’язкими продуктами, пастами, сипкими речовинами.

      Час подрібнення лабораторних матеріалів в ступці залежить від таких чинників:

      • об’єм речовин;
      • необхідна міра дроблення;
      • висота і діаметр посуду і розміри товкачика;
      • властивості подрібнюваного продукту – його твердість, первинні розміри, вологість, щільність.

      Використовуючи ступку для дроблення химреактивов, необхідно враховувати важливий нюанс: чим твердіше оброблювана речовина, тим міцнішим має бути матеріал виготовлення посуду. Інакше дрібні частинки поверхні ступки під тиском можуть засмітити подрібнений химреактив, що спровокує погрішності в результатах досліджень.

      Переваги застосування лабораторних ступок

      Ступки – без перебільшення незамінні пристрої для будь-якої лабораторії, оскільки вони мають немало плюсів:

      • вигідне співвідношення ціни і функціональності – пристрій дозволяє виконувати масу завдань, але при цьому відрізняється доступною вартістю;
      • зручність використання – ступка не потребує підготовки спеціальних робочих умов і підключення до електромережі, як електричні подрібнювачі, тому її обслуговування обходиться недорого;
      • практичність – пристрій легко очищається від забруднень, оскільки не має важкодоступних зон;
      • простота візуального контролю – дроблення відбувається на очах лаборанта, тому можна у будь-який момент вирішити, продовжувати подрібнення або завершити.

      Хочете переконаєтеся в перевагах лабораторних ступок на практиці? “Аналит Прилад” дарує таку можливість кожному – ми пропонуємо якісні інструменти для досліджень за доступною ціною. Менеджери допоможуть вам з вибором пристроїв, уточнять їх вартість і зорієнтують у варіантах доставки в Київ і інші міста України.